Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 29.09.2017.

09:51

Kontinental kup – podržite hokejaše Zvezde

U petak i subotu se u ledenoj hali ‘Pionir’ održava prvi krug Kontinental kupa kojem je domaćin hokejaški klub Crvena zvezda.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Kontinental kup – podržite hokejaše Zvezde
Foto: Promo

U drugom po jačini evropskom takmičenju, osim domaćina, učestvovaće još ekipe Esja Reykjavik, Zeytinburnu Istanbul.

Turnir u Beogradu biće izvanredna prilika da ‘crveno-beli’ vide gde se trenutno nalaze u odnosu na evropske ekipe i da se, ukoliko prođu ovu fazu, pripreme za sledeću i mnogo jače protivnike.

"Ima mnogo posla! Klub je u prilici da prvi put organizuje ovakav jedan turnir na seniorskom nivou. S obzirom na to da je Kontinental kup pod okriljem IIHF, zahtevi su visoko postavljeni, pred nama kao organizatoru su veoma precizno definisani i izuzetno ograničeni po pitanju bilo kakvih improvizacija. Svi u klubu su maksimalno angažovani, ali veliku pomoć smo dobili i od izuzetnog tima volontera, pre svega iz redova naših veterana i pojedinih prijatelja kluba. Proteklih dana svi zajedno smo obavili veliki posao u pripremi ovog Kontinental kupa. Uostalom, očekujemo vas sve u ledenoj dvorani Pionir, pa možete i sami da prosudite, i naravno, da u isto vreme podržite naš tim. Iskoristio bih priliku da se zahvalim i SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije) i posebno gospođici D. Gleđi bez čijeg bi velikog iskustva u organizaciji ovakvih turnira posao svih nas bio mnogo naporniji i samim tim podložniji mogućim propustima", rekao je Goran Đaković, predsednik hokejaškog kluba Crvena zvezda, a prenosi "czbgtv.com".

Zvezda dočekuje utakmice u Kontinental Kupu u odličnom raspoloženju nakon trijumfa nad Mariborom u gostima sa ogromnih 7:1 i u petak i subotu od 19.30 imaće priliku da pokaže šta zna protiv momaka iz Turske i Islanda.

"Pre svega, ovu sezonu smo zmislili kao ‘sezonu konsolidacije’ seniorskog tima, koji mora da postane ‘željeni domet’ svih igrača iz mlađih selekcija u klubu. Kontinental Kup je klupski festival na kojem otpočinje nova sezona, gde će se pre svega u lepom ambijentu, po prvi put predstaviti seniorski sastav za sezonu 2017/18. – pred našim navijačima i mlađim igračima. IHL je nova regionalna liga sa velikim ambicijama da se pre svega ustali na duži period, zatim, podigne nivo takmičenja našeg kluba tokom nastupajuće sezone kroz vidno povečan broj odigranih utakmica svih selekcija, od U12 pa do seniora, što svaki klub može samo poželeti za svoje članove i navijače. Domaća scena, kako ste je nazvali, pre svega je jedan ‘temelj’ našeg postojanja za koji svi klubovi u Srbiji moraju da daju svoju punu ozbiljnost i podršku. Bez ozbiljno postavljenog i mudro vođenog Nacionalnog prvenstva Srbije, nema ni budućnosti srpskog hokeja. Mi smo spremni i ove sezone da damo svoj pun doprinos kroz učešće u svim takmičarskim kategorijama, pa čak u pojedinim kategorijama i sa dve takmičarske ekipe. A što se tiče očekivanja – hokejaški klub Crvena zvezda je i ove sezone spreman i obavezan da se bori za sam vrh u svim takmičenja u kojima učestvuje. Naravno, osvajanje trofeja Nacionalnog prvenstva Srbije nam je najbitnije", dodao je predsednik kluba.

Ulaznice za turnir u ledenoj hali ‘Pionir’ koštaju 100 dinara.

Poslednji duel na programu je u nedelju od 17 časova u Sofiji, a protivnik će biti klub Skate Sofia.

"Ovih dana smo opet na mapi IIHF, što je uvek bitno kada je srpski hokej u pitanju. Pored zvaničnika IIHF, ugostićemo preko stotinu sportista, klupskih zvaničnika i gostiju iz inostranstva i naš cilj je da kroz ulogu dobrog domaćina steknemo nova prijateljsva i pokušamo da se o nama, Beogradu i Srbiji, priča u najpozitivnijem mogućem smislu. Konačno, ovo je prilika i da svi naši mladi hokejaši dobiju dodatni motiv da više i ozbiljnije rade na sebi i dobiju preko potrebnu motivaciju da istraju u ovom, u svakom smislu te reči, zahtevnom sportu", zaključio je Đaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve