Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 10.04.2017.

12:32

Hokejaši bronzani na SP Divizije II

Seniorska hokejaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe A u Rumuniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Hokejaši bronzani na SP Divizije II
Foto: hockeyserbia.com

"Orlovi" su u poslednjem kolu u direktnom duelu za treće mesto ubedljivo nadigrali Island rezultatom 6:0 (3:0, 2:0, 1:0).

Zlatnu medalju osvojila je domaća Rumunija, pobedom nad Španijom sa 6:0, te se posle godinu dana vratila u Diviziju I.

Srpski hokejaši odigrali su izuzetan meč kada je to bilo najpotrebnije, u svim elementima bili su bolji rival od Islađana koji su u prethodnom delu šampionata uspeli čak i da savladaju domaćina Rumuniju.

Ipak, u duelu protiv raspoloženih "Orlova" nisu bili ni nalik ekipi iz tog meča, dok je naša reprezentacija ponovila izuzetnu partiju iz duela sa Belgijom (pobeda od 9:2) i pokazala da je zaslužila odličje na ovom turniru, iako je uz malo sreće i više koncentracije u produžecima sa Australijom (poraz 3:4) i Španijom (4:5), mogla i više od bronze.

Da uopšte dođu u priliku da se bore za medalju, „Orlovima“ je naruku išao ishod prvog meča dana u kojem je Australija nadigrala Belgiju rezultatom 3:0 i već tada obezbedila najmanje srebro, a Islandu i Srbiji omogućila borbu za bronzano odličje (u slučaju pobede „Crvenih đavola“, već tada bi obe selekcije izgubile šanse za treće mesto).

Tu priliku izabranici Nemanje Jankovića nisu ispustili i uprkos brojnim oscilacijama tokom takmičenja, četvrtom uzastopnom pobedom nad Islađanima na kraju su ipak uspeli da se posle godinu dana pauze, odnosno treći put u poslednje četiri godine, popnu na pobedničko postolje.

U mreži Islanđana viđeno je pola tuceta golova, ali i samo dva strelca, pošto su izvenredne golgeterske partije pružili Marko Brkušanin i Nemanja Vučurević koji su zabeležili po "het-trik", dok je veoma raspoložen na golu našeg nacionalnog tima bio Arsenije Ranković koji je zabeležio svih 28 odbrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve