Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 17.02.2017.

14:10

Srpska sramota, hokejaški derbi igran u ponoć

Hokejaši Crvene zvezde bili su ubedljivi u "večitom" derbiju protiv Partizana 7:1, ali nije to bilo u centru pažnje.

Izvor: AK

Autor: AK

Srpska sramota, hokejaški derbi igran u ponoć
Foto: hockeyserbia.com

Ovaj sport je daleko od popularnog u Srbiji, ali se ne može drugom rečju opisati odluka da se meč igra od 22:45 usred nedelje osim sramotnom.

Tako su malobrojni ljubitelji hokeja, njih manje od 50 koji su bili u Ledenoj dvorani Pionir morali da ostanu posle ponoći da bi odlegali do kraja meč.

Crveno-beli su ubedljivu pobedu slavili pola sata iza ponoći, te overili prvu poziciju u prvenstvu pred plej-of. Utakmica je igrana u ovom terminu kako mlađe kategorije ne bi ostale bez svojih termina za trening.

Po dva gola u trećem ovosezonskom trijumfu Zvezde u "večitim" derbijima postigli su Aleksandar Zubricki (jedna asistencija) i Marko Dragović, jedan pogodak uz dve asistencije imao je Evgeni Leonov, Miloš Nikolić i Mark Soljankin, dok je još jednom odličan bio i Mahail Buhkin sa tri asistencije.

U redovima Partizana jedini gol postigao je Dušan Janković, posle asistencija Đorđija Terzića i Lazara Novakovića. Zvezda dominirala je od početka do kraja susreta, o čemu najbolje svedoči broj udaraca na gol od čak 67-13.

Zvezda još davno obezbedila prvo mesto, pa posle devete uzastopne pobede u ligi sada ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu, od koje ima jedan manje odigran meč. Partizan je ligaški deo sezone završio na trećem mestu sa 13 osvojenih bodova, dok je poslednji NS Stars sa šest bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve