Novoformirani HK Beograd primljen u MOL ligu

Hokejaški klub Beograd igraće u sezoni 2016-2017 u regionalnoj MOL ligi, saopštio je Hokejaški savez Srbije (SHLS).

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Kako se navodi, posle pozitivnog glasanja klubova učesnika MOL lige prošle nedelje (sedam glasova za, dva protiv i jedan klub nije prisustvovao), dozvolu za učešće u regionalnom takmičenju hokejaškom klubu Beograd dao je i Upravni odbor Mađarske hokejaške federacije.

"Time je uspešno sproveden najvažniji korak u realizaciji saradnje od istorijskog značaja za razvoj srpskog hokeja u regionalnim okvirima. Projektu, koji je započet razgovorima izmedju dva saveza u maju tokom godišnjeg kongresa Medjunarodne hokejaške federacije (IIHF) u Moskvi, sada su omogućeni svi uslovi za realizaciju i nastup najboljih srpskih hokejaša u regionalnoj MOL ligi od ove jeseni", piše u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je hokejaški klub Beograd potpuno novi klub koji ne predstavlja spajanje Partizana i Crvene zvezde, što je B92 prvi i objavio.

'Večiti' rivali će kao i do sada nastaviti da se takmiče u srpskom prvenstvu.

"HK Beograd je formiran radi učešća u MOL ligi i napretka domaćeg hokeja. To je novi klub sa svim elementima pravnog subjekta, potpunom organizacionom strukturom i igračkim sastavom za koji će konkurisati svi kandidati za seniorsku reprezentaciju i selekciju do 20 godina. Vodiće ga kvalitetan inostrani stručnjak i činiti ga pretežno najbolji hokejaši dva najpopularnija domaća kluba, ali i iz redova ostalih srpskih ekipa. Tu će biti i domaći igrači koji nastupaju u inostranstvu, kao i strani hokejaši koji su već igrali (ili još igraju) u prvenstvu Srbije, te potencijalna pojačanja iz inostranih klubova, koja bi u budućnosti mogla da zaigraju za reprezentaciju Srbije", piše u saopštenju.

Kako se navodi, jedan od ključnih ciljeva projekta je "jačanje reprezentacije Srbije i težnja za podizanjem kvaliteta domaćeg hokeja, kao i razvoj reprezentativnog hokeja koji bi rezultirao plasmanom u Diviziju I svetskog hokeja".

"Takođe, konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji, a učešće u sigurno najjačoj ligi u ovom delu Evrope trebalo bi da tome da nemerljiv doprinos", navodi se u saopštenju.