Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 31.05.2016.

09:44

Stenli kup: Pingvinsima prva runda protiv Šarksa

Hokejaši Pitsburg Pingvinsa poveli su protiv San Hoze Šarksa 1-0 u finalu NHL plej-ofa.

Izvor: AK

Autor: AK

Stenli kup: Pingvinsima prva runda protiv Šarksa
Foto: Getty Images

Pitsburg je slavio na svom ledu 3:2, a prvu rundu borbe za Stenli kup rešio je Nik Bonino dva i po minuta pre kraja utakmice.

Domaćin je vodio 2:0 posle prve trećine pogocima rukija Brajana Rasta i Konora Širija u roku od jednog minuta, ali Tomas Hertl i Patrik Merlo vraćaju Šarkse u egal u drugom.

Usledila je "tuča" u poslednjem periodu, da bi dva i po minuta pre kraja Karl Hagelin i Kris Letang kreirali akciju koju je na radost domaćih navijača uspešno završio Bonino.

"Sve stvari uradi kako treba i nađe se u sjajnoj poziciji koju iskoristi. Kad god imaš prostora samo mu dodaj pak. Izgleda da smo našli način da pobeđujemo kad on postigne gol", rekao je napadač Pingvinsa Kris Kunic.

Šarksima nije pomoglo ni fantastično veče Martina Džonsa koji je odbranio 38 udaraca, ali nije uspeo da zaustavi i Bonina da postigne svoj četvrti gol u plej-ofu.

Takođe, Pingvinsi su uspeli da slave uprkos tome što nisu iskoristili nijednu od tri šanse sa igračem više.

Drugi meč serije na programu je u noći između srede i četvrtka od 2 sata po našem vremenu, takođe u Pitsburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve