Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 28.02.2015.

20:38

Partizanu hokejaški ’večiti derbi’

Hokejaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 6:4 u meču 11. kola prvenstva Srbije odigranom u ledenoj dvorani „Pionir“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Savez hokeja na ledu Srbije

’Crno-beli’ su tako i u trećem ovosezonskom ’večitom derbiju’ slavili protiv Zvezde, a prethodno su slavili sa 7:2 i 10:3.

Već prvi period utakmice nagovestio je odličan hokej. ’Crno-beli’ su poveli u osmom minutu utakmice kada je Srđan Ristić u ’pauer pleju’ doveo svoj tim u vođstvo. Zvezda je brzo uzvratila i samo minut kasnije stigla do poravnanja golom Jovice Rusa. Ipak, novu prednost nominalni domaćin stiče u 15. minutu golom Nemanje Jankovića.

’Crveno-belima’ je prijao odmor, jer je u 27. minutu Daniel Vosika doneo novo izjednačenje Zvezdi, ali je potom usledio veliki pad u igri gostiju. Za manje od pet minuta igre, ’crno-beli’ su brzim kontrama uspeli da stvore nekoliko prilika pred golom Hričine, a golovima kapitena Marka Milovanovića u ’pauer pleju’, Nenada Rakovića, a potom i Bobana Čukovića i ponovo Srđana Ristića nagoveste pobednika u trećem ovosezonskom derbiju.

Međutim, ’crveno-beli’ nisu odustajali od protivudara, pa je on došao u 36. minutu golom Roberta Sabadoša za 6:3 pred poslednji odmor. Pokušala je Crvena zvezda u poslednjem periodu da još jednom vrati neizvesnost u meč, ali kako je vreme odmicalo i ’crno-beli’ su delovali sigurnije i opasnije. Ipak, mreže su mirovale sve do 58. minuta kada je Jovica Rus još jednom iskoristio asistencije Vosike i Milinkovića i smanjio na 6:4. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat meča, budući da je Partizan sigurno čuvao prednost do poslednje sirene.

Partizan sada ima 27 bodova na čelu tabele, četiri više od Beostara, koji ima utakmicu manje, dok je Zvezda na poslednjem, petom mestu, sa samo pet bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve