Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 28.02.2015.

19:53

Ruske legende oduševile Beograđane

Veterani Srbije i legende ruskog hokeja odigrali su utakmicu u okviru obeležavanja zlatne medalje Sovjetskog Saveza na Zimskim olimpijskim igrama 1984.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Savez hokeja na ledu Srbije

Meč u ledenoj dvorani „Pionir“, koji je skoro bila ispunjena do poslednjeg mesta, završen je pobedom Rusije rezultatom 8:3 (3:0, 3:2, 2:1).

Za Ruse su iz ’zlatne generacije’ nastupali Koževnikov, Kasatonov, Pervuhin, Babinov, Makarov i mnogi drugi.

Koževnikov je postigao tri gola, Velev dva, a Fetisov, Dušečka i Bojan Milovanović, koji je u ovom meču nastupao za ruski tim, po jedan. Za ekipu srpskih veterana strelci su bili Pešić, Popesković i Popović.

Najbolji ruski hokejaški veterani, legende te igre, osvajači brojnih olimpijskih i svetskih odličja, demonstrirali su Beograđanima sve kvalitete koji su ih godinama krasili dok su nastupali na najvećim svetskim klizalištima.

Beogradska publika pokazala je da izuzetno ceni uspehe legendarnih hokejaša i svaki njihov dobar potez i pogodak propratila uz izvanredno navijanje. Za Ruse se čak i više navijalo, nego za domaće igrače, čime je data svojevrsna potvrda činjenici da se u našoj zemlji neguje starst ka hokeju i da bi u budućnosti mogla da natera nove generacije da se bave ’najbržom kolektivnom igrom na svetu’.

Meču su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i državni sekretar ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

Velika je stvar što su olimpijski šampioni u Beogradu. Ovaj dogadjaj nije promocija samo hokeja, već čitavog sporta. Presrećni smo i zadovoljni što negujemo prijateljske odnose sa Rusima, a verujem da će i naša ekipa gostovati kod njih“, rekao je Peruničić.

Peruničić je istakao da ministartsvo podržava sve sportove u Srbiji i dodao da se nada da će hokej još više napredovati.

Ministartstvo podržava sve sportove, ali srpski hokej zavisi od njegovog rukovodstva. Mi samo pomažemo, ali se ne mešamo u njihove planove. Koliki bude napredak toliko ćemo i pomagati, a videli smo da su veoma ambiciozni i nadam se da će tako nastaviti“, zaključio je Peruničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve