Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 08.02.2015.

21:53

Partizanu hokejaški ’večiti derbi’

Hokejaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu sa 10:3 u odloženom meču prvog kola prvenstva Srbije u ledenoj dvorani „Pionir“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Savez hokeja na ledu Srbije

U drugom ovosezonskom ’večitom derbiju’, Partizan je opravdao ulogu favorita, koju mu je davala pozicija na tabeli i partije od početka prvenstva.

Ipak, ono što je bila nepoznanica za sve ljubitelje hokeja u hali „Pionir“ bilo je kako će se u tim Crvene zvezde uklopiti novopridošla pojačanja iz inostranstva, kao reprezentativci Srbije Robert Sabadoš i Dominik Plavšić.

Partizan je novom pobedom, četvrtom u poslednjih deset dana pokazao da je u odličnoj formi i potvrdio prvo mesto uoči starta trećeg kruga takmičenja koje je planirano za sledeći petak.

’Crno-beli’ pred završnih pet rundi ligaškog dela takmičenja imaju pet bodova više od Beostara, dok je Crvena zvezda ostala na poslednjoj poziciji, bez bodova iz šest odigranih utakmica. Zbog toga će ranije odloženi dueli sa Vitezom naredne nedelje odrediti konačne pozicije na tabeli pred treći krug.

Da bi meč mogao biti veoma zanimljiv najavio je već posle 68. sekundi Dominik Plavšić koji je doveo nominalnog domaćina u vođstvo. Ipak, Partizan je sredinom prvog dela igre uzvratio i pogocima Borisa Gabrića u devetom i Dragana Komazeca u 14. minutu, da bi do prvog odmora stekao ubedljivih tri gola prednosti, pošto su ponovo Filipović, a zatim i Ogrizović, bili precizni.

’Crno-beli’ su dominirali tokom većeg dela prve trećine, a takva igra prenela se i u nastavak. Iako je Zvezda brzo smanjila golom Ljubomira Đorđevića, prvak Srbije je uspeo da sa još dva gola, praktično obezbedi pobedu već na isteku pola časa igre. Prvo je Filipović još jednom pogodio za ’het-trik’ već u 26. minutu, da bi Marko Brkušanin u 29. praktično potvrdio trijumf Partizana.

Partizan je silovito krenuo i u poslednjoj trećini, pa su za samo šest minuta dodali još tri gola na svoj konto. Prvo je Boban Čuković povisio na 7:2, da bi u 45.minutu češki internacionalac Daniel Vosika smanjio rezultat. Ipak, drugim golom Ogrizovića i četvrtim pogotkom najboljeg pojedinca meča Dimitrija Filipovića Partizan je imao ogromnih 9:3. Do kraja meča i Nenad Raković uspeo je da se upiše u strelce i tako postavi konačnih 10:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve