Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 23.04.2014.

09:29

NHL: Montreal prvi prošao dalje

U noći između utorka i srede u NHL plej-ofu odigrane su četiri utakmice, a Montreal Kanedijensi su se već posle četiri utakmice prošli dalje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kanedijensi su sa 4:3 slavili protiv Tampa Bej Lajtninga i tako prošli u polufinale ‘Istoka’, dok su na korak od toga da učine isto, ali na ‘Zapadu’, došli San Hoze Šarksi, trijumfom nad Los Anđeles Kingsima takođe sa 4:3, posle produžetka.

U ostalim mečevima, Boston Bruinsi su sa 3:0 pobedili Detroit Red Vingse za vođstvo od 2-1 u seriji, isto kao i Njujork Rendžersi, posle trijumfa nad Filadelfija Flajersima sa 4:1.

Posle iznenađujućeg poraza na startu plej-ofa, Bruinsi su se probudili, a za drugi trijumf nad Flajersima najzaslužniji je golman Tuka Rask sa 22 odbrane. Rask je, inače, po četvrti put u karijeri u plej-ofu u potpunosti odbranio svoju mrežu.

Patris Beržeron je u trijumfu učestovao jednim golom i asistencijom, a u strelce su se upisali još i Dagi Hamilton i Džordan Keron. Na drugoj strani, Džimi Hauard je imao 31 odbranu, ali je veliki problem za Red Vingse nemogućnost da postignu gol. U prilog tome govori činjenica da su prvu utakmicu dobili sa 1:0, a u drugoj su poraženi sa 4:1.

Trijumf Šarksima nad Kingsima u produžetku doneo je Patrik Marlo u sedmom minutu, i tako doveo svoj tim na korak od plasmana u narednu rundu. Regularni deo utakmice su obeležili sjajni golmani, Anti Nijemi na golu Šarksa je imao 28 odbrana, dok je na drugoj strani Džonatan Kvik zabeležio 36.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve