Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 19.04.2014.

09:48

NHL: Red Vingsi iznenadili Bruinse

Protekle noći odigrane su tri utakmice u okviru četvrtfinalnih serija NHL plej-ofa, a iznenađenje su priredili Detroit Red Vingsi pobedom u Bostonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Boston Bruinsi su bili ubedljivo najbolji tim ’Istoka’ u regularnom delu sezone, a na startu plej-ofa Red Vingsi su slavili protiv njih sa 1:0.

U ostalim mečevima, Montreal Kanadijensi su sa 4:1 pobedili Tampa Bej Lajtning i tako poveli sa 2-0 u seriji, a isto su učinili Anahajm Daksi protiv Dalas Starsa, trijumfom sa 3:2.

Jedini gol u Bostonu bio je delo Pavela Dacjuka, koji ga je postigao na samo tri minuta do kraja utakmice. Golman Red Vingsa Džimi Hauard je imao 25 odbrana tokom meča i bio je jedan od junaka velikog trijumfa Red Vingsa.

Johan Francen asistirao je kod Dacjukovog gola koji je došao pošto je Hauard imao najbolju odbranu na meču, posle udarca Milana Lučića.

Kanadijensi su u noći između petka i subote došli i do drugog trijumfa na gostovanju u seriji i to ubedljivo. Posle prvog perioda bez golova, Monteal je došao do vođstva preko Davida Dešnera, da bi Rene Burk udvostručio do kraja druge trećine.

Gosti se tu nisu zaustavili, Brendan Galager je pogodio za 3:0 devet minuta pre kraja utakmice, da bi Burk postigao drugi gol, pre nego što je Tedi Parsel ublažio poraz Lajtninga u pretposlednjem minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve