Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 18.04.2014.

08:56

Domaćini 100%, Sent Luis najteže

Protekle noći odigrane su četiri utakmice četvrtfinala konferencija NHL lige, a domaćini su ostvarili maksimalan skor.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prednost posle prvih mečeva na svom terenu imaju Njujork Rendžersi, Sent Luis Bluz, Kolorado Avelanš i San Hose Šarks.

Najteže je do trijumfa došao Sent Luis, koji je tek posle tri produžetka slavio protiv Čikago Blekhoksa sa 4:3. Jednim golom razlike slavio je i Kolorado, koji je sa 5:4 bio bolji od Minesote Vajld.

San Hose je bio siguran protiv Los Anđeles Kingsa sa 6:3, dok su Rendžersi pobedili Filadelfija Flajerse sa 4:1.

Trijumf Sent Luisu u prvom meču četvrtfinala ’Zapad’ doneo je Aleksander Stin, koji je postigao gol posle 26 sekundi u trećem produžetku. Bluzi su se izborili za pak na početku tog perioda igre, poslali ga u zonu Čikaga, gde je Stin uspeo da ga proturi pored golmana Korija Kraforda.

Zanimljivo je da je to bila najduža utakmica koju je Sent Luis odigrao u svojoj istoriji. Prethodno su 1984. godine odigrali produžetke sa Detroitom u trajanju od 37:07 minuta.

Domaći tim je, inače, uspeo da se izbori za produžetke pošto je preko Džejden Švarca, koji je postigao prvi gol u karijeri, izjednačio manje od dva minuta pre kraja regularnod dela meča.

U Njujorku, Rendžersi su postigli tri gola u poslednjem periodu i tako pobedili Flajerse u jednom od najzanimljivijih parova na ’Istoku’. Strelci su bili Bred Ričards, Derek Stefon i Karl Hagelin, a Ričards je postigao gol kojim je domaći tim izjednačio na 1:1, posle vođstva gostiju iz Filadelfije preko Endrua Mekdonalda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve