Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 13.03.2013.

23:26

SP: Hokejaši pobedili Island

Srpski hokejaši savladali su selekciju Islanda sa 4:0 u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu divizije II grupe B za igrače do 18 godina u Beogradu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Furioznom igrom u poslednjoj trećini naš tim je stigao do, na kraju, ubedljivog trijumfa iako se mučio da postigne prvi gol gotovo dve trećine.

Tako će se selekcija Srbije na zatvaranju šampionata, u petak od 20 časova, boriti protiv selekcije Holandije za plasman u viši rang takmičenja.

Golove za naš tim postigli su Uglješa Novaković, Relja Radosavljević, Petar Novaković i Milan Nikolić.

Poput meča protiv Belgije u utorak, naši hokejaši ponovo su odigrali tvrd meč, sa malim brojem pogodaka u prva dva perioda igre i uz relativno slabu igru sa obe strane. Prilično monotonu igru koja je trajala više od jedne i po trećine konačno je prekinuo Uglješa Novaković na isteku 33. minuta, kada je u jednoj kontri „tri na dva“ iskoristio dodavanje Tadića, obišao svog pratioca i pogodio za oduševljenje beogradske publike.

U nastavku značajno sadržajnija igra, naš tim i pored vođstva kreće agresivno od starta i vrlo brzo nakon drugog odmora, sa dva gola praktično obezbeđuje trijumf. U 44. minutu ponovo je ubitačan bio naš kontranapad, a ovog puta egzekutori su bili asistent Cvik i strelac Relja Radosavljević. Samo šezdesetak sekundi kasnije Petar Novaković praktično rešava pitanje pobednika, a svaku sumnju u konačnog pobednika, ako je uopšte bilo (u poslednjoj trećini bilo je 12-3 u udarcima na gol), otklanja Nikolić deset minuta pre kraja meča.

Tom pobedom naša reprezentacija gotovo sigurno je obezbedila jednu od medalja, a bez nje bi mogla da ostane jedino ukoliko u regularnom delu izgubi meč protiv Holandije, a Belgija zabeleži minimalnu pobedu protiv Španije uz bar četiri postignuta pogotka. U tom slučaju, ove dve selekcije podelile bi srebro i bronzu.

S druge strane, ukoliko savladaju Holandiju sa makar tri gola razlike naši hokejaši obezbediće plasman u viši rang. Isto će se dogoditi i ukoliko meč poslednjeg kola između Belgije i Španije ode u produžetak.

U prvom susretu četvrtog kola reprezentacija Španije savladala je Australiju rezultatom 4:0. Tom pobedom Španci su gotovo obezbedili jedno od odličja, a da tako ne bude mogli bi da se pobrinu samo Belgijanci ukoliko u direktnom duelu u poslednjem kolu trijumfuju sa dva ili više golova razlike.

Derbi meč pretposlednjeg kola između Belgije i Holandije, hokejaši 'oranjea' su rešili u svoju korist rezultatom 5:2.

Četvrtak je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, a takmičenje se završava u petak, kada naš tim igra protiv Holandije. Pre tog meča sastaju se Španija i Belgija od 13 časova, i Island i Australija od 16.30, u utakmici koja će odrediti putnika u niži rang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve