Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.09.2012.

18:41

I Ovečkin se vratio u Rusiju

Jedan od najboljih hokejaša na svetu Aleksander Ovečkin poslednji je u nizu velikih zvezda koji su se posle ’lokauta’ u NHL ligi preselili u Rusiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Lokaut’ u najjačoj ligi na svetu je proglašen u nedelju, a Ovečkin je u sredu potpisao ugovor sa moskovskim Dinamom, u kojem je i počeo karijeru.

Ovečkinov ugovor će trajati do isteka ’lokauta’, kada će morati da se vrati u svoj Vašington.

Pre Ovečkina nekolicina hokejaša je već NHL ligu zamernila KHL ligom. Jevgenij Malkin i Sergej Gončar potpisali su za Metalurgom iz Magnitogorska, Ilija Kovalčuk je prešao u SKA iz Sankt Peterburga, dok se Semijon Varlamov vratio u redove Lokomotive iz Jaroslavlja, kluba koji je ostao bez celog tima u avionskoj nesreći prošlog septembra.

Ovečkin, koji je u ponedeljak proslavio 27. rođendan, odlučio je da se vrati u Dinamo, iako je dobio mnogo bogatiju ponudu gradskog rivala CSKA.

Levo krilo Kapitalsa, koje je osvojilo titulu najkorisnijeg igrača NHL lige 2008. i 2009. godine, već u sredu se pridružio saigračima, pošto je prošao lekarske preglede.

Profesionalni debi Ovečkin je imao upravo u dresu Dinama već sa 16 godina 2006. godine, a u sezoni 2004/05 predvodio je tim do titule nacionalnog šampiona. Odmah potom prešao je u Vašington, koji ga je godinu dana ranije izabrao kao prvog pika na NHL draftu.

Ovečkinovim povratkom u Dinamo sigurno se neće završiti egzodus hokejaša iz NHL timova u Evropu. Već je najavljeno da će istim putem krenuti, između ostalih Pavel Dacijuk iz Detroita i Ilija Brizgalov, član Filadelfije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve