‘Lokaut’ NHL zvezde vratio u Rusiju

Jedna od najvećih zvezda NHL lige Jevgenij Malkin vratio se u Rusiju i potpisao ugovor sa Metalurgom iz Magnitogorska, članom KHL lige.

JTIzvor: B92 SAD, Rusija
Podeli

U nedelju je u NHL ligi zvanično proglašen ‘lokaut’, a Malkinov prelazak u klub u kojem je ponikao samo je prvi u nizu koji nas čekaju u narednom periodu.

Malkin je do prošle godine branio boje Pitsburg Pingvinsa, a sa reprezentacijom Rusije osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Helsinkiju, na kojem je i proglašen za najboljeg igrača. On je sa Pinvginsima osvojio i Stenli kup pre tri godine.

Pored Malkina, u Rusiju se vratio i Sergej Gončar, dosadašnji igrač Otava Senatorsa, koji je takođe prešao u redove Metalurga. Njih dvojica su potpisali ugovore koji će trajati samo za vreme ‘lokauta’ i biće raskinuti odmah po njegovom završetku, kada će morati da se vrate u NHL.

Za vreme ‘lokauta’, ruski hokejaši će primate značajno manje plate nego što je slučaj u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu. Prema pravilima KHL, oni će moći maksimalno da dobiju 65 odsto one plate koju dobijaju u svojim NHL klubovima. Malkin je u Pitsburgu primao godišnje 8,25 miliona dolara, a Gončar 5,5 u Otavi, ali visina njihovih ugovora u klubu iz Magnitogorska nije objavljena.

Hokej na ledu