Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 16.09.2012.

15:35

Hokejaši za mesto na ZOI

Seniorska reprezenacija Srbije u hokeju na ledu nastupiće od 17. do 19. septembra u Zagrebu na kvalifikacionom turniru za odlazak na ZOI u Sočiju 2014. godine.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Pored selekcije Srbije, na ovom takmičenju učestvovaće i reprezentacije Meksika, Izraela i domaća selekcija Hrvatske.

Prvi meč naša selekcija igra u ponedeljak, 17. septembra protiv Izraela. Dan kasnije protivnik 'orlova' je Meksiko, dok se u poslednjem meču turnira Srbija sastaje sa domaćinom Hrvatskom. Svi mečevi na programu su u ledenoj dvorani Doma sportova.

Nacionalnu selekciju na ovom turniru sa klupe će voditi trenerski tandem Nikola Bera i Rašid Šemsedinović, a na spisku reprezentativaca nalazi se 20 igrača i tri golmana:

Golmani: Milan Luković (Partizan), Petar Stepanović (Beostar) i Jovan Feher (MAC, Mađarska);
Bekovi: Aleksa Luković, Ivan Tumbas, Dragan Komazec (svi Partizan), Nikola Dunda (Vitez), Robert Sabadoš (Dunaujvaroš, Mađarska) i Vuk Trajković (Beostar);
Napadači: Srđan Ristić, Nemanja Vučurević, Marko Sretović, Nenad Raković, Filip Trimčević, Dimitrije Filipović, Viktor Čengeri, (svi Partizan), Aleksa Despotović, Marko Prokić, Filip Raković (svi Vitez), Nikola Kerezović, Petar Ogrizović (obojica Beostar), Marko Brkušanin (Crvena zvezda) i Nemanja Janković (Finlandia Univerzitet, SAD).

Pobednik kvalifikacionog turnira u Zagrebu plasiraće se u drugu rundu kvalifikacija koje se od 8-11. novembra 2012. godine igraju u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve