Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 01.01.2011.

04:07

"Winter Classic" pomeren za 7 sati

Dugo očekivani duel dve najveće zvezde NHL lige, Sidni Krozbija i Alekseja Ovečkina, u Pitsburgu pomeren za 7 sati, zbog kiše i visoke temperature.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hokejaške utakmice, takozvani „Winter Classic“ koje se igraju na otvorenim fudbalskim stadionima, prethodnih sezona pokazale su se kao pun pogodak vodećih ljudi NHL-a.

Dueli koji su igrani prethodnih sezona u Bafalu, Čikagu, na stadionima "Bilsa" i "Kabsa" bile su „začinjene“ krcatim tribinama i ogromnim rejtinzima TV prenosa.

Jedini problem za sada je vreme.

Duel u Bafalu pratila je mećava, u Čikagu je bilo nestvarno hladno, a dugo očekivani meč dve najveće zvezde lige, Sidni Krozbija i Alekseja Ovečkina, meč Pitsburga i Vašingtona odložen je za 7 sati, zbog najavljene kiše...

Kako je saopštilo rukovodstvo lige, meč koji će se igrati u petak, 1. januara na „Hajnc Fildu“ stadionu „Pitsburg Stilersa“ pomeren je sa 13 časova po lokalnom vremenu, na „prajm tajm“ terminu 20 časova, zbog moguće kiše i visokih temperatura.

Iako je Pitsburg poznat po polarnim zimama, na prelazu iz stare u Novu Godinu u Pensilvaniji su temperature trenutno iznad 10 stepeni Celzijusa.

Osim što je organizatorima teško da održe led u kvalitetnom stanju, veliki problem za preko 70 hiljada gledalaca i hokejaše bila bi jaka kiša koja je najavljena baš tokom popodneva. U večernjem terminu najavljen je pad temperature, pa će se meč Pitsburg Pingvinsa i Vašington Kepitalsa odigrati u 20 sati.

Podsetimo, „Winter classic“ su mečevi koji vraćaju navijače u prošlost, kada su se hokejaški mečevi igrali na otvorenom, i kada su osim majstorstva igrača odlučivali i detalji poput vetra, snega i velike hladnoće.

Osim toga, ekipe igraju svoje mečeve u „retro“ dresovima koji su najprodavaniji artikli NHL-a u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve