Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 10.05.2010.

23:10

Produžetak ponovo koban po SAD

Odigrani su mečevi drugog kola u grupama B i D na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu koje se igra u Nemačkoj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Nakon iznenađujućeg poraza od domaćina na otvaranju turnira, selekcija Sjedinjenih Američkih Država doživela je novi poraz, ovaj put od Danske, koja je kao i Nemačka slavila u produžetku sa 2:1. U drugom meču grupe D, Finska je sa 1:0 pobedila domaćina. U grupi B Kanada je nastavlila da melje jer je sa 6:1 razbila Letoniju, a Švajcarska je sa laganih 3:0 dobila Italiju.

Nakon što su pre dva dana počistili Italiju sa 5:1, olimpijski šampioni iz Kanade u ponedeljak su još lakše dobili Letoniju maksimalno iskoristivši svaku šansu sa igračem više. Džon Tavares postigao je dva gola, dok je Kori Peri skupio tri asistencije.

Kanada je tako obezbedila plasman u sledeću rundu, a sa Švajcarskom će se boriti za prvo mesto u grupi.

Italijanski golman Daniel Belisimo činio je čuda u svom prvom startu na SP, ali ni to nije bilo dovoljno da se zaustavi švajcarski napad. Hokejaši iz neutralne zemlje su šutirali čak 52 puta ka golu rivala, a tri puta su uspeli da pogode mrežu što im je donelo drugu pobedu. Sada će se sa Kanadom boriti za slavu.

Mnogo uzbudljivije je nadmetanje u grupi D. Amerikanci se verovatno najviše kunu u nesreću jer su i drugi meč na turniru izgubili u produžetku golom Stefana Lasena, pa će u poslednjem kolu morati da pobede Fince ukuliko žele da nastave takmičenje. Njihovi rivali su zakomplikovali situaciju u grupi jer su zahvaljujući golu Jarka Imonena pobedili Nemačku i sada kao i domaćini imaju po pobedu i poraz. S druge strane, sve to ide na ruku Dancima koji su sada sigurni u kvalifikacionoj rundi, pa će u meču sa Nemačkom tražiti prvo mesto u grupi.



Mečevi drugog kola u grupama A i C igraju se u utorak.

Grupa A:
Belorusija – Slovačka utorak
Rusija – Kazahstan utorak

Tabela: Belorisija 1/0, Rusija 1/0, Slovačka 0/1, Kazahstan 0/1

Grupa B:
LetonijaKanada 1:6 (0:2, 0:4, 1:0)
Švajcarska – Italija 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Tabela: Kanada 2/0, Švajcarska 2/0, Italija 0/2, Letonija 0/2

Grupa C:
Češka – Norveška utorak
Švedska - Francuska utorak

Tabela: Češka 1/0, Švedska 1/0, Norveška 0/1, Francuska 0/1

Grupa D:
SAD – Danska 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1)
Nemačka – Finska 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Tabela: Danska 2/0, Nemačka 1/1. Finska 1/1, SAD 0/2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve