Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.05.2010.

22:39

Nemci iznenadili SAD pred 78.000

Odigrane su utakmice prvog kola Svetskog prvenstva u hokeju na ledu, a već na premijeri viđeno je veliko iznenađenje pred rekordnim brojem gledalaca.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Domaćin Nemačka je u petak pred rekordnih 77.803 gledaoca pobedila velikog favorita SAD- na stadionu Šalkea sa 2:1. Dan kasnije Danska je sa velikih 4:1 iznenadila Finsku, a sigurne pobede zabeležili su Češka, Rusija i Švedska.

U Grupi A Belorusi su dobili Kazahstan sa 5:2, iako su bili u deficitu od dva gola, a Rusi su u odbranu titule krenuli teškom pobedom protiv talentovanih Slovaka sa 3:1. Slovaci su sa dva hokejaša više pogodili stativu minut pre kraja, a Rusi su to iskoristili i preko Kozlova ubacili pak u prazan gol.

Olimpijski šampion Kanada pregazila je Italiju sa 5:1 u grupi B, dok je Švajcarska rutinski nadigrala Letoniju sa 3:1.

Favoriti su bili sigurni i u grupi C. Češka je predvođena Jaromirom Jagrom (tri asistencije) demolirala Francusku sa 6:2 dok je Švedska rutinski savladala solidne komšije iz Norveške sa 5:2.

Sva pažnja naravno bila je usmerena na poslednju grupu, D. Frliks Šulc šokirao je svet hokeja golom u produžetku kojim je Nemačka savladala Amerikance. Ovo je bila prva pobeda Nemaca nad SAD-om posle 17 godina. SAD prvi put posle šest vezanih šampionata nije pobedio na uvodnom meču.

„Bilo je kao da se igra Svetsko prvenstvo u fudbalu, a ne u hokeju“, istakao je posle poraza napadač SAD-a T. J. Oši.

Grupa A:
Belorusija – Kazahstan 5:2
Slovačka – Rusija 1:3


Grupa B:
Kanada – Italija 5:1
Švajcarska – Letonija 3:1


Grupa C:
Češka – Francuska 6:2
Norveška – Švedska 2:5


Grupa D:
USA – Nemačka 1:2
Finska – Danska 1:4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve