Prva utakmica SP pred 76.000 ljudi!

Prva utakmica Svetskog prvenstva u hokeju na ledu biće odigrana pred više od 76.000 gledalaca, saopštili su organizatori.

Izvor: B92 Nemačka
Podeli

Nemačka i SAD igraće na Feltins Areni u Gelzenkirhenu, a utakmicu grupe 'D' svečano će otvoriti predsednik Nemačke Horst Keler. Meč će biti prenošen u 3D tehnologiji, a očekuje se rekordna poseta u istoriji tog sporta, 76.152 gledaoca. Svetsko prvenstvo održaće se od 7-23. maja u Kelnu, Manhajmu i spomenutom Gelzenkirhenu.

Trodimenzionalni prenos u ponudi za nemačko tržište ima LIGA total!, nemačka "plati pa gledaj" kuća. Za prijem će gledaocima biti potrebna pretplata na kanal, televizor sa 3D performansama i posebne 'trodimenzionalne' naočare.

Na 74. šampionatu sveta u hokeju, čiji su domaćini Manhajm i Keln, na ledu učestvuje najboljih 16 svetskih selekcija. U Manhajmu će se igrati u SAP Areni (13.600 mesta), a u Kelnu u Lankses Areni (18.500).

Titulu prvaka braniće tim Rusije, na poslednja dva šampionata viđena su ista finala, Rusi su i u kanadskim Halifaksu i Kvebek Sitiju 2008. godine i u švajcarskim gradovima Klotenu i Bernu godinu dana kasnije, osvajali zlatne medalje a oba puta su u borbi za prvo mesto pobeđivali Kanađane.

Svetsko prvenstvo 2010
grupa A: Rusija, Slovačka, Belorusija, Kazahstan
grupa B: Kanada, Švajcarska, Letonija, Italija
grupa C: Češka, Švedska, Norveška, Francuska
grupa D: Sjedinjene Države, Nemačka, Finska, Danska