Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.03.2010.

11:14

NHL: Varvarski nasrtaj Viznevskog

Hokejaš Anahajma Džejms Viznevski zaradio je osam utakmica suspenzije jer je nasilnički udario beka Čikaga Brenta Sibruka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je drugi incident u NHL-u u poslednjih pet dana, pošto je prethodno ruski hokejaš Aleksandar Ovečkin povredio Brajana Kembela, još jednu ’žrtvu’ iz redova Čikago Blekohoksa. Sibruk je posle udarca instinktivno ustao, ali nije imao orijentaciju, pa se vrlo brzo srušio na led. Tačna dijagnoza povrede nije poznata, ali verovatno je reč o potresu mozga.

Osim sa osam utakmica suspenzije, Viznevski je zbog brutalnog starta nad bivšim saigračem kažnjen i sa 268.292 dolara:



Pre incidenata ’Ovečkin’ i ’Viznevski’, hokejaš Pitsburga Met Kuk je, doduše u skladu sa pravilima, naleteo na najboljeg igrača Boston Bruinsa Marka Savarda nanevši mu potres mozga drugog stepena.

"Razlika između Kukovog i prekršaja Viznievskog je ogromna jer Visnievski je na suparničkog igrača nasrnuo 'izvan igre'. Zato je kazna tolika ", izjavio je komesar NHL lige Geri Betmen.

"Sve više javnost od nas traži zaštitu igrača. Mi ćemo učiniti sve što je moguće, ali na zdrav razum pozivam igrače koji su sasvim izgubili poštovanje jedni prema drugima, prema profesiji od koje žive. Oni jednostavno moraju da prestaju da povređuju jedni druge“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve