Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 19.02.2009.

17:54

NHL sezona počinje u Stokholmu

Hokejaši Detroit Red Vingsa i Sent Luis Bluza otvoriće NHL sezonu 2009/2010 u Stokholmu, prestonici Švedske.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Meč je na programu 2. oktobra, a sutradan će Čikago Blekhoksi i Florida Pantersi igrati u Helsinkiju, glavnom gradu Finske. „Fantastično! Najbolji svetski tim dolazi u Švedsku i naši navijači će imati priliku da drugi put vidi početak NHL sezone u Stokholmu“, izjavio je Tomas Johanson, portparol švedskog predstavnika za organizaciju utakmice.

Prošla sezona takođe je počela u Stokholmu, a igrali su Otava Senatorsk i Pitsburg Pingvinsi. U oktobru prošle godine dva meča između Njujork Rejndžersa i Tampa Bej Lajtninga odigrana su u Pragu.

Slične mere preduzete su u cilju popularizacije NHL-a već mnogo puta. Tako je sezone 2007/2008 počela u Londonu, a u periodu od 1997-2000. godine početni susreti igrani su u Japanu.

Detroit Red Vingsi nisu igrali u Evropi 71 godinu, ali razlog za nastup u Stokholmu je očigledan – čak sedmorica Šveđana igra za ekipu iz grada motora. To su kapiten Niklas Lidstrom, Henrik Zeterberg, Johan Francen, Tomas Holmstrom,
Niklas Krenval, Mikael Samjuelson i Andreas Ljilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve