Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 29.05.2008.

09:35

Krozbi zaustavio Red Vingse

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hokejaši Pitsburg Penguinsa pobedili su Detroit Red Vingse rezultatom 3:2 u trećoj utakmici finalne serije NHL lige. Mlada zvezda Pitsburga Sidni Krozbi sa dva gola bio je najzaslužniji za pobedu kojom su Pingvini smanjili zaostatak u seriji na 2-1. Posle dva meča u kojima na strani u kojima su primili 7, a nisu dali nijedan gol, hokejaši Pitsburga sačuvali su stoprocentni plej of skor na domaćem terenu i posle devet mečeva.

Zapravo, serija Pingvina sada traje 17 utakmica, još od duela sa San Hozeom u februaru.

Krozbi je sa dva gola u prva 23 minuta dao svom timu sigurnu kontrolu nad igrom. Iako su Red Vingsi dva puta uspevali da smanje na po gol razlike, nisu imali snage za izjednačenje.

Utakmica broj četiri ponovo se igra u pitsburškom Iglou u subotu uveče.

Stenli kup pripašće ekipi koja prva stigne do četiri pobede, a poslednji put pehar je posle 0-2 osvojio Montreal protiv Čikaga još 1971. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve