Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 29.05.2007.

13:09

NHL: Daksi dobili prvi meč finala

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Hokejaši Anahajm Majti Daksa pobedili su Otava Senatorse rezultatom 3:2 u prvoj utakmici finala hokejaške NHL lige, koje se igra na četiri pobede. Daksi su meč prelomili u poslednjoj trećini, kada su preokretom stigli do prednosti. Sledeći meč u seriji igra se u noći između srede i četvrtka. Anahajm je pre četiri godine igrao u finalu Stenli kupa, ali je izgubio od Nju Džersija u sedam utakmica. Otava pokušava da vrati pehar u Kanadu posle 14 godina, kada je Montreal osvojio ligu.

Dobar znak za Dakse je statistika – od kada je 1939. format Stenli kupa promenjen u borbu na četiri pobede, ekipa koja trijumfuje u prvom meču došla je do trofeja 52, a izgubila ga 15 puta.

Na početku meča Arnold Švarceneger spustio je cermonijalno prvi pak, a Otava je do prednosti stigla već u drugom minutu, kada je Majk Fišer dao gol sa igračem više. Endi MekDonald je izjednačio, ali je drugu trećinu Otava dobila golom Vejda Redena, ponovo sa igračem više. Zanimljivo je da Senatorsi nisu dali gol sa igračem više u poslednje tri utakmice finala Istoka sa Bafalom.

Anahajm je izjednačio u šestom minu8tu poslednje četvrtine golom Rajana Geclafa (na slici), a pobedu im je doneo Trevis Moen 2 minuta i 51 sekundu pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve