Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 02.12.2017.

11:13

Svetski kup: Srpski Italijan ide na medalju

Tradicionalan završetak takmičarske sezone je pred članovima Džet Ski saveza Srbije, koji u nedelju kreću na Svetski kup.

Izvor:

Autor:

Svetski kup: Srpski Italijan ide na medalju
jetskisavezsrbije.com

Svetski kup na programu je od sedmog do desetog decembra na Tajlandu.

Na ovom prestižnom takmičenu koje se održava pod patronatom tajlandske kraljevske porodice, našu zemlju će predstavljati sedmostruki svetski šampion Fabio Inkorvalja, Italijan sa srpskim pasošem.

Na daleki put do Pataje preko Bangkoka i Dohe, Inkorvalju će pratiti tim sastavljen od tri mehaničara, trenera i predsednika Džet Ski saveza Srbije Veljka Šukala i direktora JP za sport i rekreaciju GO Surčin Dragana Đorđevića.

Velika podrška i pomoć našim predstavnicima, biće i Aleksandar Radulović, počasni konzul Republike Srbije na Tajlandu.

"Za vreme održavanja ovog prestižnog takmičenja u kom pravo učešća imaju samo takmičari koji su postigli svetske rekorde, delegacija naše zemlje će održati sastanke sa tajlandskim ministrom sporta, zatim ministrom turizma i gradonačelnikom Pataje, kako bi se razmenile ideje i kako bi se bar deo atmosfere koja vlada za vreme trajanja Svetskog Kupa u džet ski-ju na Tajlandu, preneo na takmičenje Evropskog Kupa koje će Džet Ski savez Srbije održati sledeće godine na reci Savi u Nautičkom selu 'Biser' u Boljevcima, pored Surčina", istakao je predsednik Šukalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

20 d

U fokusu

Vidi sve