Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 03.03.2016.

10:10

Korejci pustili Rusu američku himnu na postolju

Ruski brzi klizač Pavel Kuližnikov osvojio je proteklog vikenda zlato na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, a na podijumu ga je sačekalo iznenađenje.

Izvor: JT

Autor: JT

Korejci pustili Rusu američku himnu na postolju
Getty Images

Organizatori šampionata u Seulu su tada napravili veliku grešku, pa su umesto ruske himne intonirali američku himnu.

Kuližnikov je uz osmeh ispratio taj gaf, da bi organizatori ustanovili šta se desilo i ispravili grešku, koju im je svetski šampion brzo oprostio.

"Jeste, američka himna je puštena, ali samo na nekoliko sekundi. Sve što sam uradio bilo je da sam pogledao oko sebe. Međutim, napravljena je velika frka oko toga u Rusiji i ja ne shvatam zašto je to neophodno. Prihvatio sam izvinjenje organizatora i ne smatram da treba bilo šta više da urade", rekao je Kuližnikov.

S druge strane, ministar sporta Rusije Vitalij Mutko je najavio da taj incident neće proći tek tako.

"Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Naši predstavnici moraju da rade svoj posao i obrate pažnju na takve stvari. Verovatno ćemo o svemu obavestiti i Međunarodnu klizačku federaciju. Ne želim da kažem da je greška bila namerna, ali je to nemar organizatora i neki ljudi jednostavno ne mogu da rade na tako neodgovoran način", naglasio je Mutko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve