Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 14.07.2015.

23:21

FIFPro pomaže nemačkoj klizačici

Udruženje profesionalnih fudbalera FIFPro pomoći će nemačkoj reprezentativki u brzom klizanju Klaudiji Pehštajn da plati sudske troškove u doping slučaju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Pehštajnova je od 2009. do 2011. godine bila suspendovana od strane Međunarodne klizačke federacije (ISU) zato što je u uzorcima krvi uzetim na Svetskom prvenstvu 2009. imala neprirodne vrednosti.

FIFPro je u saopštenju nahvalio Pehštajnovu za izvrsno strpljenje i posvećenost u sporu sa ISU i Sudom za arbitražu u sportu (CAS), koji je samo potvrdio odluku klizačke federacije.

Pehštajnova bi prema odluci nemačkog regionalnog suda iz januara ove godine, koji je presudio u njenu korist, od ISU mogla da zatraži 4,4 miliona evra odštete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve