Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 17.01.2012.

14:31

RBCI: Kroksalu otvaranje sezone

Kanađanin Kajl Kroksal trijumfovao je na prvom takmičenju nove sezone Red Bull Crashed Ice u američkom Sent Polu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kroksal je na putu do trijumfa pobedio aktuelnog šampiona Artua Pihlainena pred publikom od oko 80.000 ljudi, dok je treći bio Skot Kroksal.

Kajl Kroksal je odklizao besprekorno u finalu prve trke sezone, niz 406 metara dugu zaleđenu stazu punu skakaonica, pregiba i oštrih krivina.

Pihlainen je izgubio balans pri skoku blizu kraja staze na svega jedan sekund i tako pao udarivši u ogradu. Posle toga je pao na treće mesto, ali u foto-finišu je uspeo da se izbori za drugu poziciju ispred Skota Kroksala.

Uprkos snegu i temperaturi koja je otišla daleko ispod nule pred samu trku, uzbuđena publika je navijala za 64 finalista iz 24 zemlje, dok su se trkali niz najzahtevniju stazu u istoriji Red Bull Crashed Ice takmičenja, a koja je vodila od Sent Pol katedale, do obale zaleđene reke Misisipi. Bilo je bezbroj strašnih padova na stazi velike brzine dok su trkači dostizali i do 64 km/h, a samo takmičenje napravilo je korak napred u odnosu na prethodnu 2011. godinu. Petorica od 19 Amerikanaca su uspeli da uđu u rundu od 32 takmičara, ali su ih potukli mnogo iskusniji Evropljani.

Bila je ovo nenormalna trka“ rekao je Kajl Kroksal, „Artua je jako teško pobediti. U Sent Polu je bilo izuzetno takmičenje. Bila je ovo najteža staza do sada. Fanovi su bili sjajni. Čim su momci iz Amerike ispali, počeli su da navijaju za sledeću najbližu zemlju. Tako da smo se mi, Kanađani, još više zagrejali za finale

Svetski šampionat se seli u holandski Valkenburg, gde će takmičenje biti održano 3. i 4. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve