Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 08.03.2010.

23:41

Žou na udaru kineskog ministra

Zamenik ministra za sport Kine Ju Zaiking ’prozvao’ je olimpijsku šampionku u klizanju na kratkoj stazi Jang Žou što se prvo u Vankuveru zahvalila roditeljima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

18-godišnja Žou, koja je osvojila zlato na 1.500 metara, kao i u timskoj trci na 3.000 metara, na 21. Zimskim Olimpijskim igrama, u Kanadi je izjavila da se nada da će zbog njenih dostignuća sada život biti lakši za njene roditelje koji su nezaposleni.

Dobro je zahvaliti se roditeljima, ali je prvo trebalo da se zahvali svojoj domovini. Uvek rodna zemlja treba da bude na prvom mestu, a ne da se samo zahvaljuje roditeljima“, rekao je Zaikang.

Roditelji nove olimpijske šampionke su posle njenog trijumfa na 1.500 metaraod strane lokalne Vlade u gradu Čangčungu dobili stan veličine 94 metara kvadratnih, koji je vredan oko 32.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve