Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 21.01.2014.

17:13

Stiže pomoć za bob tim Jamajke

Bob tim Jamajke kvalifikovao se na Zimske olimpijske igre u Sočiju, ali mu je potreban novac da bi tamo otišao, a na tom putu je dobio veliku pomoć.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jamajčani bi prvi put od 2002. godine i Solt Lejk Sitija trebalo da se nađu na Igrama, a zahvaljujući Internetu, preko potrebna pomoć stigla je veoma brzo.

Velikog udela u tome ima i legendarni film „Cool Runnings“, o prvom učešću boba četvoroseda sa Jamajke na Olimpijskim igrama, 1988. godine u Kalgariju.

Mnogi su odrasli uz upravo taj film i zavoleli bob, a zahvaljujući kampanjama na internetu do sada je prikupljeno 187.000 dolara za učešće tima Jamajke u Sočiju. Očekuje se da će to biti sasvim dovoljno za putovanje Vejna Blekvuda i Marvina Diksona na Igre koje počinju 7. februara.

Možda najzanimljivija kampanja nosi naziv „Dogesled“, u kojoj je prikljupljeno 34.000 dolara, a u kojoj se skuplja virtuelna valuta Dogecoin.

Kao neko koje odrastao devedesetih godina prošlog veka, “Cool runings” je bio najzanimljiviji film o autsajderima koji ostvaruju svoje snove. Kada sam imao sedam godina, moj najbolji drug i ja smo imali kolica koja je njegov otac napravio. Kada bismo se zatrčali niz ulicu, uvek bismo ponavljali frazu iz filma: ‘Oseti ritam, oseti rimu, spremi se, vreme je za bob’”, rekao je pokretač akcije “Dogesled”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve