Bob staza na Trebeviću uništena

Portparolka JP Zimske Olimpijske igre '84 Muamera Šehić rekla je da je staza za bob i sankanje na planini Trebević uništena i van funkcije od 1992. godine.

Izvor: B92, Beta Srbija, Bosna i Hercegovina
Podeli

"Staza je uništena tokom rata u BiH, a njena obnova zahteva ogromna finansijska sredstva, koje KJP ZOI'84 trenutno nije u mogućnosti da izdvoji", rekla je Šehićeva i dodala da je završen proces deminiranja oko staze, ali da preduzeće ZOI '84 nema sredstava da samostalno izradi novu stazu dugu kilometar i po.

Šehićeva je kazala da vlasti treba da donesu adekvatne zakone kako bi to preduzeće, sa stranim investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u turizam, moglo da uloži sredstva u obnovu i izgradnju staze.

ZOI '84, prema njenim rečima, i 26 godina posle Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu organizuje turističke rute i manje izlete, kako bi se građani i dalje sećali Trebevića kao olimpijske planine.

Pilot bob reprezentacije Srbije Vuk Rađenović rekao je da bi, ukoliko se renovira staza, selekcija Srbije na njoj rado trenirala.

O eventualnom renoviranju staze nemam informacije, kao i ostali informišem se iz medija. Čuo sam da je staza bila dosta brza i komplikovana, što je za bob pilota jako bitno. Kada se naučite na takvoj stazi dobijete dobru 'podlogu', pa na ostale staze idete kao na piknik“, rekao je Rađenović.

Naravno da bih išao u Sarajevo i trenirao na toj stazi, imamo dobru saradnju sa bobistima iz Bosne i Hercegovine i ne bi bilo problema“, rekao je on i dodao da njegova ekipa u Vankuveru nije bila u zaostatku za ostalim ekipama jer u Srbiji ne postoji bob staza.

Bob reprezentacija Srbije u četvorosedu, u sastavu Vuk Rađenović, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Miloš Savić ostvarila je najbolji rezultat nacionalnog tima na Igrama u Vankuveru, osvojivši 18. mesto.