Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 04.03.2020.

16:52

Rezultat karijere za najboljeg srpskog bijatlonca

Reprezentativac Srbije u bijatlonu Damir Rastić zauzeo je 23. mesto u sprintu na 10 kilometara na IBU kupu u Minsku.

Izvor: B92

Autor:B92

Rezultat karijere za najboljeg srpskog bijatlonca
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Najbolji rezultat u karijeri doneo mu je 18 bodova u poretku te discipline i u generalnom plasmanu.

On je na Nacionalnom zimskom olimpijskom centru Raubiči u glavnom gradu Belorusije promašio jednu metu, kao i pobednik Sivert Gutorm Baken iz Norveške, koji je bio minut i 57,4 sekundi brži od Rastića.

Uz po jedan netačan hitac, drugo mesto pripalo je Belorusu Maksimu Varabeju sa 5,2 sekundi zaostatka za najboljim, a treće Norvežaninu Endreu Stroemshajmu sa kašnjenjem od 34,5 sekundi.

Od ostalih reprezentativaca Srbije, Dženis Avdić bio je 67. sa pet greška na strelištu i sedam minuta i 56,8 sekundi slabijim vremenom od Bakena, dok je Ajlan Rastić odustao.

Trku sprinta u Minsku završio je 71 biatlonac.

Damir Rastić u ukupnom poretku sprinta u IBU kupu zauzima 87. mesto sa 26 bodova, dok je u generalnom plasmanu 102. sa 33 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve