Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 01.03.2018.

15:25

Mladi srpski bijatlonci najlošiji na svetu

Bijatlon štafete Srbije osvojile su pretposlednje i poslednje mesto u konkurenciji mladih na Svetskom prvenstvu za mlade i juniore u estonskoj Otepji.

Izvor: B92

Autor:B92

Mladi srpski bijatlonci najlošiji na svetu
Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Muška štafeta za koju su u disciplini tri puta 7,5 kilometara nastupili Denis Džeković, Omar Hodžić i Sabahudin Rastić bila je pretposlednja, 19. u cilju, sa 19 minuta i 44,5 sekunde slabijim rezultatom od prvoplasiranih Rusa.

Zlatnu medalju Rusiji su obezbedili Denis Taštimerov, Andrej Vjukin i Mihail Pervušin, srebrom su se okitili Češi Viteslav Hornig, Tomaš Mikiška i Mikulaš Karlik, a bronzom selekcija Norveške u sastavu Ejrik Gerhardsen, Martin Alfhajm i Filip Andersen.

Mlade bijatlonke Srbije su posle nastupa Maide Drndić u prvoj izmeni na tri puta šest kilometara držale 10. poziciju, ali je štafeta u kojoj su bile još Berina Sinanović i Inesa Zekić završila na poslednjem, 21. mestu, uz zaostatak od 14 minuta i 57,7 sekundi za svetskim šampionkama iz Švedske.

Amanda Lundstrem, Ela Halvarson i Elvira Eberg donele su najsjajnije odličje Švedskoj, dok je srebro pripalo Jeni Keranen, Kaisi Keranen i Heidi Nikinen iz Finske. Bronzu su osvojile Norvežanke Marte Krakštad Jonahsen, Sigrid Brede Vig i Juni Arneklejv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve