Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 19.02.2017.

14:46

Živa legenda bijatlona – Laura Dalmajer

Nemica Laura Dalmajer ušla je u legendu kao prva bijatlonka koja je na jednom Svetskom prvenstvo osvojila pet zlatnih medalja.

Izvor: AK

Autor: AK

Živa legenda bijatlona – Laura Dalmajer
Foto: Getty images

Posle potere, pojedinačne trke, ženske i mešovite štafete, Dalmajer je postala šampionka planete i u masovnom startu na 12,5 kilometara.

On je kilometar pre cilja prestigla Amerikanku Suzan Dankli koja je vodila tokom većeg dela trke, ali je na kraju morala da se zadovolji srebrom sa 4,6 sekundi zaostatka.

"Ovo je ogroman podvig. Ovo je rezultat višegodišnjeg rada. Neverovatno kako je sve na kraju ispalo", rekla je Dalmajer.

Nemica je u karijeri ima ukupno sedam zlatnih medalja sa svetskih prvenstava, uz po tri srebra i bronze.

Do bronzanog odličja je stigla Finkinja Kaisa Makarainen, dok je bez medalje ostala dosadašnja šampionka Mari Dorin Erber iz Francuske.

Bez podijuma je ostala i olimpijska šampionka Darja Domračeva, zbog tri promašaja u drugom delu staze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve