Nova vest
Tenis

Subota, 21.07.2018.

11:44

"Za Rafu je trava značila velike bolove u kolenima"

Francis Roig, trener Rafaela Nadala, kaže da su partije Španca na travnatoj podlozi u godinama za nama pratili veliki bolovi u kolenima.

Izvor:

Autor:

Photo by Harold Cunningham/Getty Images

"Na travi je loptica dosta 'teža' i morate veoma dobro da radite nogama. To je izuzetno važno. A, kao i svima, i Rafi dosta toga zavisi od osećaja. Na kraju, i on je čovek, iako mnogi misle da bolovi u kolenima nisu toliko negativan faktor. Bol utiče na boku, nešto što je takođe zaista važno kada igrate na travnatoj podlozi. Godinama je na travi igrao sa velikim bolovima u kolenima", rekao je Roig.

Rafa je u maju osvojio svoj 11. Rolan Garos, odnosno 17. Grend Slem u karijeri, da bi potom bio poražen od Novaka Đokovića u spektakularnom polufinalu Vimbldona, posle nove epske borbe u pet setova.

"Sa 'lošim' kolenima prosto nemate nikakve šanse na travi. Koliko god pokušavali,, nemoguće je jer je potrebno da budete stabilni, na podlozi koja je svakako najnestabilnija. Ako nisam stabilan, onda ne mogu ni da igram na visokom nivou. Ovde, na Vimbldonu je potrebno da baš i tog dela tela izvlačite značajan deo snage. Zato i kažem, ako kolena nisu na 100 odsto onda nemate previše šansi, iako vam ni to ne garantuje da ćete pobediti", rekao je Nadal, koji je godinama imao ogromnih problema sa ovim delom tela, najviše zbog svog beskompromisnog stila tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve