Nova vest
Tenis

Petak, 13.07.2018.

19:30

Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak u subotu!

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal nastaviće svoj polufinalni meč na Vimbldonu u subotu pošto je meč prekinut zbog "policijskog časa".

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak u subotu!
Getty Images

Meč je prekinut u 23 časa po londonskom vremenu, a nastavak se očekuje u subotu od 14 časova po vremenu u Srbiji.

U trenutku prekida srpski igrač je poveo 2-1 u setovima, 6:4, 3:6, 7:6 (9) posle dramatične završnice u taj-brejku trećeg seta.

Đoković i Nadal su bili "žrtve" prvog polufinala koje su igrali Kevin Anderson i Džon Izner. Njih dvojica su na terenu proveli punih šest i po sati, zbog čega su srpskom igraču i Špancu na raspolaganju bila tri sata da igru do trenutka kada ona mora da se prekine.

Novak je u prvom setu pokazao agresivnost i smirenost i napadao Nadalov servis kad god je dobio priliku. Tako se već prvi gem u meču igrao na razliku, u petom se Nadal provukao bez brejka uz malo sreće na mreži, ali je Đoković uspeo da napravi brejk u sedmom gemu.

Smeč, neverovatan ritern i pasing šot omogućili su Novaku tri brejk prilike i "luksuz" da izgubi jedan poen, pre nego što je Nadal pogodio mrežu i suočavao se sa zaostatkom 3:4.

Srpski igrač je do kraja seta sačuvao prednost, da bi u narednom setu usledila revija brejkova na obe strane.

Nadal je na 1:1 uspeo da spase dve brejk šanse, koje su ostavile traga na Đokoviću jer je Rafael poveo 2:1. Popustio je srpski igrač u narednom gemu i na 15:30 neshvatljivo poslao zicer u aut posle čega je Španac napravio brejk.

Odmah ga je vratio, ali i opet izgubio naš igrač, pa je Nadal poveo 4:2. Prvi servis mu je funkcionisao odlično pa Novak nije mogao ništa više od dve nove brejk lopte u gemu u kom je njegov protivnik servirao za 1-1.

Tek u trećem setu je viđena prava borba. Obojica su igrala "atomski" tenis i nijedan nije previše popuštao na svojim servisima. Tako se otišlo u taj brejk gde je viđena neverovatna drama.

Novak je imao 5:3, Nadal je osvojio tri uzastopna poena i poveo sa 6:5. Đoković je prvu set loptu anulirao servisom, a do kraja taj-brejka još dve.

Na 9:9 Đoković stiže drop-šot koji je mnogo puta prolazio Nadalu i pravi ključni mini-brejk. Nakon toga osvaja poen za 11:9 i dragoceno vođstvo 2-1 u setovima.

Meč je prekinut u trenutku kad su na terenu bili već tri sata, a svoju borbu za finale Đoković i Nadal nastavljaju u subotu sat vremena pre ženskog finala. U njemu igraju Serena Vilijams i Anđelik Kerber.

III set

7:6 - Novak osvaja set! Dva mini brejka na startu, prvo dupla greška Đokovića, a onda i promašaj Nadala. Španac nemilosrdan u trećem poenu i vodi 2:1. Silna razmena u četvrtom se završava dobro po Đokovića, da bi posle petog Novak servisom poveo 3:2. Rastrčani Đoković stiže skraćenu lopticu Nadala za novi mini-brejk i 4:2. Nadal je potom lukavo gađao servisom u telo, a Beograđanin pogodio mrežu riternom za 4:3. Međutim, u narednom fantastično gradi poen, pogađa sam ćošak bekhendom i namešta smeč za 5:3. Nadal vraća mini-brejk drop šotom za 5:4, a onda servisom poravnava na 5:5. Novi drop šot, opet Đoković ne stiže, Nadal ima set loptu 6:5. Servisom to anulira Srbin za 6:6. Rizikovao je Nadal u narednom poenu, pogodio ugao i sada na svoj servis ima set loptu 7:6. Majstorija Đokovića! Drop šot na set lopti za protivnika, vraćen mini-brejk 7:7, ali Nadal ima još jedan servis. Nova skraćena lopta, opet Novak ne stiže, treća set lopta za Nadala 8:7. Servis viner, Novak spasava i treću 8:8! Fantastičan drugi servis, Novak ima prvu set loptu 9:8! Loš ritern Srbina 9:9. Druga set lopta za Đokovića, nije prošao drop šot Nadala 10:9! Novak vodi 2-1!

6:6 Taj-brejk odlučuje - Dupla servis Rafe, ali onda i omaška Đokovića za 15:15. Strašno dobro je izabrao Nadal trenutak da izađe na mrežu posle odigranog bekhenda, a onda Novak cilja loše za 40:15. Osvojio je još jedan poen Srbin, ali Nadal osvaja gem.

6:5 Novak - Volej iz bekhenda pogađa Nadal za 0:15. Đoković ne uspeva da ga u narednom poenu uhvati na krivoj nozi paralelom pa menja stranu, ali je baš tu dijagonalu čekao Rafa za 0:30. Usledila su dva poena u kojima je Novak diktirao tempo, ali pogađao dublje da bi servisom u 'T' liniju pogodio 13. as za 40:30 i dočekao grešku Nadala za novo vođstvo.

5:5 - Bez mnogo problema Rafael uspeva da osvoji gem na svoj servis. Novak je pomogao nekolicinom promašaja pa se ulazi u neizvesnu završnicu seta.

5:4 Novak - Izvrstan bekhend Đokovića, jedan lep drajv volej i još dva dobra poteza ne pružaju Nadalu priliku da pripreti brejkom, ali ni Novak ne uspeva da prelomi na servisu Nadala.

4:4 Nadal se ne da - Briše liniju Nadal za 40:15, a servis mu funkcioniše perfektno. Servis vinerom osvaja i naredni poen, a jedini put kad je promašio prvi servis (tek treći u setu), sevnuo je ritern i poen Đokovića u ovom gemu.

4:3 Đoković - Umesto popuštanja Španca, malo je popustio Novak, ali odličnim bekhendom rešava poen po paraleli za 40:30, a onda i servisom za gem i novo vođstvo.

3:3 - Dve greške Nadala, Đoković vodi 0:30, pa šalje loptu široko za 15:30 posle servisa protivnika. Nadal pogađa sam ugao servis polja i otklanja opasnost 30:30, servis vinerom dobija i treći poen uzastopno 40:30, da bi forhendom izjednačio na 3:3.

3:2 Đoković bez greške - Jedan, pa drugi bekhend u dijagonalu i forhend Rafe za 15:0, servis viner za 30:0, sada se igra ubrzala, a poeni su kraći. Novi servis viner za 40:0 i rutinska realizacija bez izgubljenog poena.

2:2 - Dočekao je pod mrežom ritern Nadal, servisom rešio drugi poen za 30:0, drop šotom za 40:0 i gem osvojio vinerom iz forhenda odmah pošto mu je Novak vratio servis.

2:1 Đoković - Servis, nadmudrivanje na mreži, svega je bilo u ovom gemu u kom su dvojica igrača odigrala jedan od lepših poena meča. Osvaja ga Đoković uz tri asa.

1:1 Nadal suviše lako - Neverovatno se brani Nadal, Novak ne pogađa liniju, a posle izlaska Đokovića na mrežu Nadal vodi 40:0 i lako rešava gem u svoju korist.

1:0 Đoković - Moćan udarac Nadala za 0:15 upozorio je da on ne namerava da uspori. Novak je uspeo da to ispravi i osvajanjem dva naredna poena povede 30:15. Još poen je osvojio njegov rival do kraja gema u kom srpski teniser ipak uspeva da prevlada i povede u trećem setu.

II set

6:3 Nadal osvaja set - Duga razmena, Rafa menja ritam skraćenom loptom koja ne prelazi u polje Novaka, ali naredna skraćena lopta pogađa polje za 15:15 posle vanserijskog poena u kom je Srbin imao inicijativu. Pogađa prvi servis, ali onda i mrežu za 30:30. Kvalitetan bekhend Đokoviću donosi brejk šansu, koju protivnik anulira servis vinerom, a na isti način spasava i drugu šansu za Srbina. Usledila su dva dobra poena Španca kojima osvaja drugi set.

5:3 Novak smanjuje zaostatak - Po lošem forhendu u prvom poenu se videlo da Novaku nedostaje fokus. Ispravlja to u naredna dva poena i posle izlaska na mrežu osvaja dva sjajna poena za 40:15. Malo je Novaka i poslužila sreća, ali i treći put na mreži osvaja poen za smanjenje razlike u odnosu na Rafu.

5:2 Nadal - Proradio je i servis Španca, Novak je posustao, dovoljno da ne može da isprati tempo pa Nadal sa nulom uzima gem i potvrđuje brejk.

4:2 Novi brejk Nadala - Prva nesigurnost i Nadal osvaja dva poena za 0:30. Đoković paralelom čisti kreč sa linije za 15:30, a onda na mreži rešava za 30:30. Rafa ne vraća naredni servis za 40:30. Ponovo je dobro odservirao, ali je Nadal to nekako uspeo da vrati, Novak je pogodio mrežu za 40:40, da bi španski teniser bekhendom namestio sebi brejk loptu. Loš tajming i naivan aut pomažu našem teniseru da dođe do izjednačenja. Samo privremeno, jer agresivnom igrom osvaja dva poena i dolazi do brejka.

3:2 Vraća brejk Srbin - Prejak udarac Nadala za 15:30, a onda najlepši poen Novaka na meču. Bekhend na liniju, izlazak na mrežu, vrhunski volej i još bolji lob za dve brejk šanse. Koristi već prvu sjajnim uglom i vinerom i odmah vraća ravnotežu u setu.

3:1 Brejk Nadal - Iznervirao je rasplet prethodnog gema srpskog tenisera, koji nervozno pogađa mrežu. Kada je Nadal pogodio potom odličan forhend i došao do 0:30, Novak je prvi put bio u neugodnoj situaciji. Šesti as za 15:30, ali onda neshvatljiv promašaj i poklon Đokovića, pa Nadal ima dve brejk lopte 15:40. Koristi već prvu i dolazi do prednosti.

2:1 Nadal - Vrhunski forhend iz kontre izvlači Novak za 15:15 na servisu Nadala, koji na mreži potom izjednačava na 30:30. Loša paralela Rafe, loptica pored terena i brejk šansa za Đokovića. Ne koristi je Srbin zbog nesigurnog riterna, ali ispravlja to dijagonalom za drugu brejk priliku. Propustio je i nju iako je imao lopticu na reketu, da bi "Bik sa Majorke" servisom uspeo da se izvuče.

1:1 Servis pomogao Novaku - Kvalitetan servis, a onda i snažna paralela i očas posla Srbin ima 30:0. Iznenadio je Nadal izvrsnim riternom posle kog mu nije bilo teško da samo vrati lopticu u prazno polje za 30:15. Pogađa izvrstan ugao za 30:30, ali Đoković servisom dolazi do gem lopte. Imao je njegov rival izjednačenje, ali je Đoković smečom osvojio poen za prednost, a onda opet servisom za 1:1.

1:0 Nadal - Riternom se Novaku otvara teren za viner i 0:15 na servisu Nadala, a onda i za grešku Španca koji prebacuje osnovnu liniju za 0:30. Nije ni Đoković bio precizan u sledeća dva poena pa Nadal dolazi do 30:30. Rafa pogađa mrežu za 30:40 i brejk loptu Đokovića. Spasao se dobrom dijagonalom, potom imao i gem loptu ali ga Novak vrhunskom selekcijom udaraca tera na grešku i novo izjednačenje. Jedan pametan poen Španca i jedan promašaj Novaka i Nadal vodi u drugom setu.

I set

6:4 Đoković osvaja set - Nadal promašuje pasing šot po paraleli posle duge razmene za 15:0 u korist našeg igrača. Novak je potom ušao u teren i Rafa je pod pritiskom pogodio mrežu za 30:0. Pogodio je Novak as za 40:0. Strpljivo izgrađenim poenom i novim vinerom, srpski igrač bez izgubljenog poena osvaja prvi set.

5:4 Nadal smanjuje - Nadal konačno odigrava dobar i siguran gem. Forhend nije najbolje služio Đokovića pa je Rafa bez izgubljenog poena smanjio zaostatak.

5:3 Potvrđen brejk Novaka - Ma kakvi bekhendi Đokovića za prva dva poena u servis gemu za 30:0 i potvrdu brejka. Servis viner za 40:0. Osvojio je Rafa jedan poen u nastavku, ali srpski igrač gotovo rutinski nastavlja da uzima gemove na svoj servis.

4:3 Brejk Novaka - Nadal ne uspeva da lobuje protivnika, Novak smečuje za 0:15, a onda sjajnim riternom iznuđuje grešku za 0:30. Pasing šot na mreži za 0:40 i tri brejk lopte! Nadal dubokom dijagonalom spasava prvu (treću u meču), ali ne uspeva i četvrtu. Šalje loptu u mrežu i Novak pravi brejk.

3:3 Đoković se pita u poenima, napada, ali i greši - As udarcem Novak osvaja poen za 15:15. Nadal dobro otvaara poen dijagonalom, ali tek drugom greškom Đokovića u ovom gemu Španac dolazi do 15:30. Sjajan servis i lagana dijagonala su usledile za 30:30, a onda fantastičan ugao Novak pronalazi za 40:30. Greškom iz forhenda 'poklonio' je Rafi izjednačenje, ali onda dva sigurna poena za 3:3.

3:2 Brejk šanse za Novaka, sreća za Nadala - Fantastičan ritern Srbina po paraleli za 15:15, Rafa je u narednom poenu dobro gađao T liniju, ali je Novak to maestralno stigao i primorao protivnika na grešku za 15:30. Nadal je odgovorio izvrsno sakrivenim drop šotom za 30:30, ali i promašajem za 30:40 iz smeča. To je bila prva brejk šansa za Novaka. Odlično čita srpski igrač insajd aut forhend Rafe nakon toga za drugu brejk priliku, ali Nadal se sjajno brani izlaskom na mrežu. Lopticom u mreži, Novak Nadalu daje prvu gem loptu, a Nadal uz mnogo sreće na mreži osvaja gem.

2:2 Đoković čuva servis - Dobar drop šot Novaka, ali loš lob posle koji Rafa lako hvata i zakucava u polje za 15:15. Greškom Rafe iz forhenda Novak dolazi do 40:15, a novi gem osigurava servisom.

2:1 Nadal - Rafael servira snažno na startu meča. Đoković dobrim riternom uspeva da preuzme inicijativu u poenu i natera Rafu na grešku za 30:30. Imao je srpski igrač na 40:40 dobru priliku za brejk loptu na mreži, ali je odlučio da gađa paralelu i rival ga je pročitao. Uspeo je na kraju da osvoji gem posle dva izjednačenja.

1:1 Novak siguran - Srbina za sada "slušaju" i forhend i bekhend pa posle tri poena u prvom gemu na svoj servis vodi 30:15. Ravan udarac po paraleli Nadal vraća u aut za 40:15, a onda i dobar servis za 1:1.

1:0 Nadal - Novak agresivno od starta, prvo dobar napad, a onda i greška Rafe mu donose 15:30 na servis protivnika. Usledila su dva dobra servisa Rafe za 40:30. Novak je odgovorio kvalitetnom dijagonalom i prvi gem u meču se igra na razliku. Na kraju ga je dobio Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

488 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d