Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2017.

19:10

Četvrtfinale: Novak na "kecu" posle 16h

Novak Đoković i Tomaš Berdih igraće u sredu meč četvrtfinala Vimbldona na terenu broj jedan, saopštili su organizatori turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Četvrtfinale: Novak na
Getty Images

Njihov meča ne bi trebalo da krene pre 16 časova, pošto će prvo na teren izaći Žil Miler i Marin Čilić u 14 sati.

Ovo je već treći put zaredom da Đoković ne igra na Centralnom terenu, koji će u sredu biti rezervisan za duele Endija Marija i Sema Kverija, kao i Rodžera Federera i Miloša Raonića.

Dosta prašine se podiglo oko duela srpskog tenisera i Francuza Adrijana Manarina, za koji se očekivalo da bude prebačen na Centralni teren jer je duel Rafaela Nadala i Žila Milera trajao pet sati.

Međutim, organizatori su uprkos pritisku javnosti i bivših tenisera Đokovićev duel pomerili za sledeći dan "zbog bezbednosti", pa Srbin za razliku od ostalih četvrtfinalista nije imao dan odmora u Londonu.

Ni ovaj put trostruki osvajač Vimbldona neće igrati na glavnom terenu, jer on bukvalno rezervisan samo za domaćeg aduta i branioca titule Marija, te sedmostrukog šampiona Federera.

Nema sumnje da je Švajcarac obeležio istoriju ovog turnira i sporta, a da je Mari domaća zvezda, ali bi ravnoteža trebalo da postoji.

Sada problem je vremenska prognoza, najavljuje se kiša u Londonu za sredu, pa bi Đoković mogao da ima još problema sa rasporedom i dodatni stres u borbi za titulu na terenima Ol Ingland Klaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve