Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2017.

14:36

Rafa ljut: Zašto Federer i Mari uvek igraju na Centralnom?

Posle poraza od Žila Milera, Rafael Nadal nije bio neraspoložen jedino zbog ishoda meča.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Rafa ljut: Zašto Federer i Mari uvek igraju na Centralnom?
Getty images

Španac je poražen sa 3-2, 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13, ali je bio ljut na organizatore turnira i zbog rasporeda mečeva.

"Neko mora da igra na Centralnom terenu i tu su gotovo uvek isti igrači. To je realnost. Ovde, ima mnogo nas koji smo mnogo toga osvojili tokom karijera, koji imamo mnogo velikih dostignuća iza sebe", razočaran je španski teniser, koji nije zadovoljan rasporedom jer deluje kao da organizatori favorizuju igrače poput Rodžera Federera i Endija Marija.

"Turnir koji drži do tradicije i poseban kao što je to Vimbldon, mora da raspored broj mečeva zakazanih na Centralnom terenu i da napravi ravnotežu da na njemu ne igraju uvek isti igrači, a kada postoje sumnje, ostali se šalju na druge terene", kaže Nadal.

S druge strane, Rodžer Federer je bio zahvalan što je još jednom imao priliku da zaigra na Centralnom.

"Osećam se vrlo privilegovano što igram u ponedeljak ovde na Centralnom terenu. Znam da su lako mogli da stave Rafu, Novaka ili neki meč iz ženske konkurencije danas na Centralni teren. Umesto toga, izabrali su da zakažu moj meč i zbog toga sam vrlo srećan. Pomoglo je to što sam ovde igrao dobro tokom godina i pokušavam da uzvratim tako što ću pokušati da igram dobar tenis koji će publici biti uzbudljiv", rekao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve