Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.07.2017.

17:17

Šok u Londonu, Miler posle spektakla eliminisao Nadala!

Rafael Nadal eliminisan je sa Vimbldona, pošto ga je u osmini finala posle spektakularne borbe savladao Žil Miler, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15.

Izvor: PT

Autor: PT

Šok u Londonu, Miler posle spektakla eliminisao Nadala!
Getty Images

U najboljem meču dosadašnjeg turnira Luksemburžanin je pokazao neverovatnu snagu i posle čak četiri sata i 51. minuta igre pobedio favorizovanog Španca.

Miler će u narednom kolu igrati sa Marinom Čilićem koji je lako savladao Bautisu Aguta.

Ovaj meč svakako će u ući u istoriji Vimbldona, kao jedno od velikih iznenađenja, pošto je Nadal bio aspolutni favorit u meču. Znalo da Miler može da stvori neke probleme Špancu, ali ovo niko nije moga da pretpostavi.

Od početka meča Miler je pokazao da nikako neće biti u podređenom položaju i da će Rafa morati žestoko da se pomuči kako bi prošao u čevrtfinale.

Obojica tenisera su u ovodu čuvala svoje servis gemove, a onda je usledio prvi od nekoliko "šokova" – Luksemburžanin oduzima servis gem Špancu i dolazi do prednosti od 4:2.

U narednom gemu drugi igrač sveta imao je priliku da odmah napravi riberejk, ali je Miler odličnim servisom to uspeo da izbegne, pa je tako potvrdio brejk, 5:2.

Do kraja seta Rafa nije uspeoda pripreti i tako Miler dobija prvi set sa 6:3 i najvaljuje moguće iznenađenje.

Drugi set ista priča – Miler igra fenomenalno, dok Nadal neprepoznatljivo dosta greši i poklanja poene Luksemburžaninu.

26. igrač sveta odlučujući brejk pravi u devetom gemu i tako dolazi do prilike da servira za velikih 2:0 u setovima. Hladnokrvno Miler to rešava i time dolazi do ogromnih 2:0.

Međutim, svima je poznato koliki je borac Nadal i svi su očekivali veliki povratak Španca. To se upravo i desilo u trećem i četvrtom setu u kojima je Rafa znatno podigao nivo igre, dok je Miler očekivano pao.

Treći set drugi reket sveta dobija sa 6:3, dok u četvrtom protivnika lomi u šestom gemu kada pravi brejk koji je do kraja držao, 6:4.

Onda je usledio pravi spektakl u petom setu, koji je trajao čak dva sata i 15 minuta igre.

Milera nije poljuljalo to što je izgubio dva seta zaredom i veoma sigurno ulazi u odlučujući set. Isto tako, Nadal je pucao od samopuzdanja, ali jednostavno nije imao priliku za brejk loptu.

Štaviše, to je prvi uspeo Luksemburžanin, koji je na 5:4 imao i dve meč lopte. Ali, odličnim servisima Rafa se izvlači iz ambisa nekako uspeva da dođe do 5:5.

Narenda uzbuđenja viđena su samo tri gema kasnije, a sada se u glavnoj ulozi nalazio Nadal koji ima priliku za brejk na 6:6. Ipak, servis je odlično služio obojicu, pa tako Žil ne dopušta Nadalu da dođe do brejka prednosti.

Usledilo je nekoliko mirnih gemova, a onda u dva gema viđena prava rapsodija. Pri rezultatu 9:9 i servisu Milera, Španac je imao čak četiri brejk lopte, koje će se kasnije ispostaviti kao ključne.

Nadal je imao veliku priliku da tu napravi brejk, ali je svaki put Žil imao odgovor, dok se na drugoj strani stegla ruka drugog igrača sveta. Lukemburžanin je uspeo da spasi sve brejk lopte i povede sa 10:9.

Očekivano, posle neiskorišćenih prilika uglavnom sledi kazna, a zamalo da tako bude i sada. 26. igrač planete je imao ponovo meč lopte, ali se Rafa nije predavao, jako se borio i na kraju izborio da dobije gem, 10:10.

A onda je krenulo zatišje pred buru, obojica igrača si sigurno čuvala svoje servise, pa je rezultat glasio 14:13 za Milera. Gotovo ništa se nije dešavalo u ovim gemovima, ali zato jeste u sledećem.

Nadal je zaigrao bledo kao u prva dva seta, dok je Miler to iskoristio i uspeo da dođe do dva meč lopte. Odmah je prvu iskoristio i tako posle četiri sata i 51. minuta igre uspeo da napravi senzaciju i pobedi Rafaela Nadala.

I set

Meč je otvoren poprilično ujednačeno, pošto su obojica tenisera lako došla do uvodnih gemova, 1:1.

U naredna dva gema, igrači nisu izgubili niti jedan poen na svoj servis, pa se činilo da će tako biti i u nastavku.

Međutim, naredni gem nam je pokazao da ipak i neće biti tako. Nadal nije uspeo da iskoristi brejk priliku, ali zato jeste Miler koji posle šest odigranih gemova vodi sa 4:2.

Do kraja seta Luksemburžanin je veoma dobro servirao i na kraju zasluženo stigao do prvog seta, 6:3.

II set

Drugi set krenuo je slično kao i prvi, pošto su teniseri veoma dobro servirali, pa tako jedna drugome nisu davali priliku za brejk loptu, 2:2.

Vidi se da je Rafa ušao dosta odlučnije u drugi set, ali Miler odlično servira i ne daje mu previše šansi.

Pritiska Španac, ali Miler oduševljava sve na terenu broj 1, pošto igra na veoma visokom nivou. Igrači igraju veoma sigurno na svoj servis, pa u drugom setu još nismo videli brejk lopte, 4:3 za Nadala.

Kakav poen u prvom poenu osmog gema, možda i najlepši na Vimbldonu. Miler je odigrao servis volej, međutim Rafa je jedva stigao i poslao loptu duboko u polje, potom je Luksemburžanin nabacio na smeč Nadalu.

Očekivalo se da ću ti biti kraj poena, ali je Miler sjajno stigao loptu i poslao na liniju, da bi Rafa iz bekhenda pogodio liniju i tako dobio poen.

Do kraja gema Nadal je imao dve brejk lopte, ali je se Miler izvukao i dobio gem, 4:4.

Kako ti biva, kada se ne iskoriste brejk lopte, dođe skoro uvek kazna. Miler pravi brejk, potom ga potvrđuje za velikih 2-0 u setovima.

III i IV set

Od starta treće seta videlo se da je Nadal znatno agresivniji. Uvodni gemovi prošli su mirno, ali je onda u četvrtom gemu usledio odlučujući brejk.

Španac je iskoristio pad u igri Milera i tako došao do veoma važnog brejka, 3:1.

U narednom gemu Rafa je lako potvrdio brejk i poveo sa velikih 4:1. Do kraja seta drugi igrač sveta je održao prednosti i smanjio na 2-1 u setovima.

Početak četvrtog seta obeležio je veliki pritisak Nadala na servis Luksemburžanina, koji je uspeo da spasi dve brejk lopte na startu seta. Miler je odoleo i uspeo da povede sa 2:1.

Usledio je gem bez izgubljenog poena drugog igrača sveta za 2:2.

Ono što nije uspeo u prethodnom servis gemu Milera, Nadal sada jeste. Odličnom igrom sa osnovne linije Španac je uspeo da napravi brejk i dođe prednosti od 3:2.

U narednom gemu uspeo je da potvrdi oduzet servis i tako povede sa dva gema prednosti.

Do kraja seta je uspeo da održi prednost brejka, a potom i da izjednači na 2-2 u setovima.

V set

Start odlučujeg seta obeležila je veoma sigurna igra obojice tenisera. Miler je odlično servirao, a ništa lošiji nije bio ni Nadal. Posle sjajne kombinacije udaraca, Miler stiče prednost, ali bez brejka, 2:1.

Nastavili su sa odličnom igrom na svoj servis Nadal i Miler, što se vidi i u rezultatu, 3:3.

Ogromna borba za sada se odvija na terenu broj 1, pošto nijedan od pomenutih tenisera ne popušta na svoj servis. Veoma sigurno serviraju obojica, pa za sada u odlučujućem setu još nije došlo do brejk lopte, 5:4 za Milera.

Kao da smo prizvali brejk lopte, s tim što su sada usledile dve meč! Miler je imao priliku da napravi seznaciju, ali je Nadal odličnim servisima uspeo da ih spasi i da na kraju dobije gem za 5:5.

Usledio je savršen gem Milera za 6:5, pa ponovno malo mučenje Španca, ali ipak Rafa dobija i izjednačava na 6:6.

U ovim trenucima igra se zaista spektakularan tenis na terenu broj 1. Miler je odlično servirao, ali je Rafa sada imao brejk loptu, posle nekoliko uzastopnih grešaka Luksembružanina.

Ipak, Miler je asom spasao brejk loptu, a potom i uspeo da dobije gem 7:6.

Rafa se ponovo našao u mini problemu, pošto je Žil uspeo da dođe do 30:30. Ipak, tada su usledila dva odlična servisa za izjednačenje – 7:7.

U naredna dva gema nije bili prilika za brejk, ali je viđena odlična igra na obe strane. Posle servis gema Nadala, rezultat je glasio 8:8.

Pravi pritisak Španca usledio je u 17. gemu petog seta, koji uz svoju dobru igru i greške Milera dolazi do izjendalenja 40:40. Ali onda odličnim servisima, dolazi do 9:8.

Usledio je siguran servis gem Nadala za 9:9 i novi pritisak na Žila Milera. Kakvav gem je ovo bio, Rafael Nadal nije uspeo da iskoristi čak četiri brejk lopte. Pri svakoj prilici, Miler je odigravao odlično, a Rafa bledo, za vođstvo Luksemburžanina od 10:9.

Činilo se da će Nadal biti kažnje za propuštene prilike i zamalo da se desi. Žil Miler nije uspeo da iskoristi dve meč lopte, pre svega zahvaljujući Špancu, koji je odigrao neke spektakularne poene i tako se ponovo izvukao iz ambisa.

Posle nekoliko dramatičnih gemova, usledila su tri onako, nešto manje, pošto nismo videli niti jednu brejk ili meč loptu. Miler je nastavio sa sjajnom igrom i poveo sa 12:11.

Kao da se sprema zatišje pred buru, pošto sada gemovi prolaze relativno mirno i bez nekih većih drama. Igrači su sigurni, a posle dobijenog gema Nadala rezultat je 13:13.

Baš kao što smo i napisali, pripremala su bura koja je kao pobednika iznela Žila Milera! Fantastični Luksemburžanin je uspeo da povede sa 14:13, a potom i napravi pritisak na servis Nadala.

Stigao je bio do dve uzastopne brejk lopte i već prvu uspeo da iskoristi za najveću pobedu u karijeri, 15:13 u petom setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve