Nova vest
Tenis

Utorak, 04.07.2017.

13:00

Nadal: Neću Federera u finalu, dosta je bilo...

Rafael Nadal, drugu igrač sveta, kaže da ne bi voleo da u velikom finalu Vimbldona igra protiv Rodžera Federera.

Izvor:

Autor:

Nadal: Neću Federera u finalu, dosta je bilo...
Getty Images

Španac i Švajcarac, koji su zajedno osvojili 33 Grend Slem titule, do sada su se sastajali 37 puta, a Rafa vodi sa 23-14 u trijumfima.

"Ako se domognem finala, voleo bih da igram sa nekim drugim, a ne sa Federerom. Ne volim da igram protiv najboljih u finalima, a mislim i da sam već dovoljno puta igrao s Rodžerom ove sezone", kaže Rafa.

Ove godine igrali su već tri puta, u finalima Australian Opena i Majamija, odnosno šesnaestini Indijan Velsa, a sva tri puta slavio je Rodžer.

Konkretno, finale nezvaničnog prvenstva sveta takođe su igrali u tri navrata – Federer je slavio 2006. i 2007. godine, dok se Rafa 'osvetio' 2008.

Rafa je uspešniji gledajući okršaje u finalima četiri najveća turnira – 6-3, dok je u ranijim fazama GS turnira još ubedljiviji – 9-3.

'Bik sa Maljorke' plasirao se u drugo kolo trećeg Grend Slema sezone rutinskom pobedom nad Džonom Milmanom (6:1, 6:3, 6:2), čime je stigao do 850. trijumfa u karijeri.

S druge strane, momak iz Bazela otvara pohod na osmu, rekordnu titulu duelom sa Aleksanderom Dolgopolovim iz Ukrajine oko 17.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve