Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.07.2017.

10:10

Počinje bitka za Vimbldon – kvartet može do #1

U ponedeljak počinje Vimbldon, 131. izdanje najprestižnijeg teniskog turnira koji bi mogao da bude jedan od najneizvesnijih u poslednjih desetak godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Počinje bitka za Vimbldon – kvartet može do #1
Foto: Getty images

Uoči prvih nastupa na terenima Ol Ingland Klaba nema jasnog favorita, Endi Mari je prvi na ATP listi ali bez konkretnog rezultata u 2017, Rodžer Federe dominira kada igra, ali je preskočio sezonu na šljaci, tu je Rafael Nadal blistao, ali trava nije njegov reon, dok je i dalje potpuna enigma Novak Đoković.

Međutim, sve bi moglo da se preokrene u naredne dve nedelje jer čak prva četvorica igrača sa ATP liste mogu po završetku Vimbldona biti svetski broj 1.

Mari ima tek 3.335 bodova više od četvrtoplasiranog Đokovića, koji do vrha može ako Vavrinka, Nadal i Britanac ispadnu u ranoj fazi turnira, a on četvrti put podigne pehar.

Srbin brani tek treće kolo u kojem je pre godinu dana neočekivano poražen od Sem Kverija, pa je dosta bodova u igri.

Vavrinka takođe ne brani mnogo, samo drugo kolo, ali takođe mora da se nada ranoj eliminaciji Nadala koji nije ni igrao 2016, pa će mu svaka pobeda doneti veliki napredak.

U najnepovoljnijoj situaciji je Mari koji brani trofej, a ima tek 2.105 ispred Nadala na vrhu ATP liste.

Do prvog mesta ne može samo Rodžer Federe, sedmostruki šampion može najdalje do treće pozicije, ali će biti izuzetno motivisan jer želi da postane najtrofejniji šampion Vimbldona.

Vimbldon počinje u ponedeljak, prvi mečevi su na programu od 12:30, a prvog dana nastupiće između ostalih Mari, Nadal i Vavrinka.

ATP lista
1. (1) Endi Mari (Velika Britanija) 9.390 bodova
2. (2) Rafael Nadal (Španija) 7.285
3. (3) Stan Vavrinka (Švajcarska) 6.175
4. (4) Novak Đoković (Srbija) 6.055
5. (5) Rodžer Federer (Švajcarska) 5.265

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve