Nova vest
Tenis

Utorak, 27.06.2017.

14:00

Kiša preti da "uništi" Vimbldon

Vimbldon još nije počeo, a već je jasno da će organizatori trećeg Grend slema imati velikih problema zbog vremenskih prilika.

Izvor: B92

Autor:B92

Kiša preti da
Screenshot (wimbledon.com)

Turnir na terenima Ol Ingland klaba gotovo svake godine doživljava određena pomeranja zbog kiše, dok bi ove mogla da se desi još drastičnija situacija.

Dok se teniseri muče da uhvate ritam na pripremnim turnirima po Engleskoj, poput Novaka Đokovića u Istbornu, organizatori Vimbldona konstantno prate vremensku prognozu i pitaju se kako će teći program.

Prema informacijama iz više meteoroloških organizacija, prvu nedelju obeležiće snažni pljuskovi i velika mogućnost za padavine, što će otežati odigravanje mečeva.

Tek bi tokom druge sedmice vreme moglo da "pogleda" sve ljubitelje 'belog sporta' i omogući im da neometano gledaju tenis.

Osim ponedeljka, kada se očekuje samo naoblačenje, šansa da kiša padne biće više od 50% u svakom od sledećih pet dana. Osim toga, temperatura će retko kada prelaziti 23 stepena celzijusove skale.

Takođe, i priprema za najprestižniji turnir na svetu dovedena je u pitanje – oni teniseri koji ne igraju pripremne turnire teško će pronaći vreme za treninge, pošto je skoro stoprocentna šansa da će biti pljuskova do kraja sedmice.

Podsetimo, na Vimbldonu jedino Centralni teren i teren broj 1 imaju pokretni krov.

Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula, igra se za nagradni fond od po 40.000.000 evra u obe konkurencije.

Titulu kod muškaraca brani Endi Mari, dok ćemo kod žena dobiti naslednicu Serene Vilijams koja je na trudničkom bolovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve