Nova vest
Tenis

Utorak, 27.06.2017.

12:00

Kiša "potopila" Istborn, Novak ne pre 16.00 na terenu

Duel Novaka Đokovića i Kanađanina Vaseka Pospišila na startu turnira u Istbornu prekinut je posle prvog gema zbog kiše u engleskom gradu. Rezultat 1:0 (30:15)

Izvor: B92

Autor:B92

Kiša
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Njih dvojica su otvorili program u utorak, najbolji srpski teniser se mučio na startu, ali je uspeo da dobije gem posle dve spasene brejk lopte i krene u napad na protivnikov servis.

Stigao je do 15:30 kada su počele padavine i meč je odmah prekinut, a igrači su se uputili ka svlačionicama. Za sada nema konkretnih informacija kada će biti nastavljen, osim da neće pre 15 sati po našem vremenu.

Vremenska prognoza za Istborn nije dobra jer se povremena kiša očekuje sve do srede ujutru.

Novak je odlučio da prvi put posle 2010. godine nastupi na turniru pre Vimbldona, a razlog je slaba forma u kojoj se nalazi od početka sezone.

Đokovićev prvi rival je Kanađanin koji je odigrao već 11 mečeva na travi ove sezone i zabeležio 9 pobeda. Njih dvojica su se do sada sastajali četiri puta, srpski teniser ima maksimalan učinak, uključujući i poslednji duel na Mastersu u Šangaju koji je dobio sa dva puta po 6:4.

Pobednik ovog susreta u sledećoj rundi ide na boljeg iz meča Donald Jang – Džered Donaldson.

Turnir u Istbornu igra se za nagradni fond od 635.660 dolara, a Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Đoković je svojim servisom započeo prvi meč na travi, ali je odmah upao u probleme jer je napravio dve duple greške. Uz grešku iz forhenda, dozvolio je protivniku 15:40, ali je dobrim servisima ipak uspeo da se izvuče i povede 1:0.

Za razliku od njega, Kanađanin je momentalno krenuo sa servis-volej igrom, ali ga je sačekao dobar ritern, pa je posle greške Novak imao 15:30. Tada je počela da pada kiša i meč je momentalno prekinut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve