Nova vest
Tenis

Utorak, 27.06.2017.

08:30

Novak: Agasi će ostati uz mene koliko oseća da treba

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je veoma zahvalan što je Andre Agasi odlučio da mu posveti vreme i postane mu trener.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Agasi će ostati uz mene koliko oseća da treba
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković i Agasi počeli su da sarađuju pre nekoliko nedelja, ali prvi nastup na Rolan Garosu nije bio uspešan jer je Novak ispao u četvrtfinalu od Dominika Tima.

"Andre ima mnogo obaveza u životu", rekao je Đoković i nastavio:

"Ima veliku porodicu, živi na Zapadnoj obali Amerike. Posvećen je svojoj fondaciji i privatnom biznisu. Već dugo vremena se bavi mnogim, mnogim stvarima. Cenim što je našao vremena da radi i bude sa mnom".

On je potvrdio da će Amerikanac biti tokom čitavog toka Vimbldona, ali još nije poznato koji su turniri na kojem će ga pratiti.

"Zavisi. Trebalo bi da stigne sledećeg vikenda. Biće tu pre nego što počne Vimbldon i ostaće dokle god sam ja na turniru, što je sjajna vest. Osam-devet dana koje smo proveli zajedno na Rolan Garosu su mi mnogo značili, imao sam šta da naučim od njega. Delili smo iskustva i van terena, situacije kroz koje je on već prošao, a koje se meni dešavaju", naveo je.

Novak je istakao da je povratak Agasija u ‘beli sport’ važan ne samo za njega, nego i za ostale.

"To što je tu nije sjajno samo za mene, već i za tenis. Vidim koliko mu je stalo do ovog sporta, koliko zna. Veoma je zanimljivo čuti njegovu perspektivu, način na koji analizira igru, šta vidi kada je reč o napretku i povratku na potrebni nivo. Pokušaću da sa Andreom provedem što je više moguće kvalitetnog vremena. Nemamo ništa potpisano, nastavićemo kako smo krenuli i on će biti uz mene koliko oseća da treba. Prihvatio sam to i veoma sam zahvalan", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d