Čilić: Nisam plakao zbog bola, već zbog nemoći

Marin Čilić poražen je u finalu Vimbldona od Rodžera Federera u tri seta, ali je senku na meč bacio problem sa stopalom, odnosno žuljem.

Izvor: PT

Nedelja, 16.07.2017.

19:48

Čilić: Nisam plakao zbog bola, već zbog nemoći
Getty Images

Hrvatski teniser u jednom delu meča je zaplakao, ali je rekao da posledica tog emotivnog "sloma" nije bio bol, već nemoć.

"Preplavio me je osećaj da ne mogu da dam maksimum sebe na ovakvom meču, u ovom delu moje karijere i u tako velikom finalu. Teško mi je bilo da se suočim sa tim. Ali nije me bol doveo do suza, već taj osećaj da ne mogu da dam svoje najbolje", kazao je Čilić.

Sedmi igrač sveta je bol osetio još na kraju meča sa Kverijem i poslednjih 30 sati je bilo veoma teško za njega.

"Bio ovo jedan od onih nesrećnih dana. Imao sam baš nezgodan žulj. Bol sam osetio i u meču sa Kverijem u polufinalu. Želim da se zahvalim fizioterapeutima, koji su mi pomogli. Poslednih 30 sati bili su konstanto uz mene. Uradili su maksimalno koliko su mogli, ali jednostavo bol je bio prevelik. Svaki put kada sam trebao da reagujem brzo, nisam mogao", kazao je Marin.

Hrvatski teniser pokazao je hrabrost i donekle saosećanje, jer nije želeo da preda meč, kako bi umanjio uspeh Federera.

"Nisam stigao vremena na terenu da čestitam Rodžeru. Nisam želeo da umanjim ovu istorijsku pobedu što je ostvario. Zaslužio je ovo pobedu i čestitam mu na tome".

Sedmi igrač sveta prošao je kroz dosta teške pripreme i kada pogleda nije mogao da da maksimum, stvari postaju još teže.

"Prolazio sam kroz mnog stvari, čak i oni dani u teretani mogu da budu od velike važnosti. Male stvari mogu da igraju veliku ulogu. Još jednom kažem, teško je kada na ovakav način izgubite. Ali, sa druge strane sam veoma ponosan na sebe i verovatno sam igrao tenis mog života".
Getty Images
Pre meča Čilić je znao da će imati problema sa stopalom, ali nije baš pretposatavljao da će se ovako završiti.

"Probali smo sa nekim anesteticima, da bismo zaustavili bol. Oni su pomogli, ali sam i dalje osećao bol. Čak sam i na zagrevanju pre meča pokušao sa nekim naglim parvcima, ali sam bio previše spor. Znao sam da će biti teško, ali sam makar pokušao", rekao je on.

Sedmi igrač sveta misli da problem sa žuljem neče potrajati mnogo i da će biti spreman za sezonu na betonu.

"Nadam se da neće dugo potrajati. Za tri nedelje kreću turniri u Americi i nadam se da će do tad biti sve uredu", rekao je Čilić.

Novinare je zanimalo, šta Marin ima da kaže i o Federeru, šta ga čini posebnim.

"Pa verovatno ta želja da konstantno napreduje je jedna od njegovih najboljih stvari. Čak u njegovim godinama on uspeva da se nadograđuje i da stalno bude bolji. Svaka čast Rodžeru i timu koji je uz njega. Do finala je igrao neke zaista odlične mečeve, takođe osvojio je i Hale bez izgubljenog seta. Imam samo reči hvale za njega", završio je Marin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: