Heroj dana I: Ruski Medved koji je šokirao Vavrinku

Momak je postao profesionalac pre tri godine. Pre samo nekoliko dana je igrao polufinale Istborna, a danas je heroj dana na Vimbldonu – Danil Medvedev.

Izvor: M.LJ.

Ponedeljak, 03.07.2017.

23:10

Heroj dana I: Ruski Medved koji je šokirao Vavrinku
Getty Images

Medvedev je 21-godišnji Rus koji je u ponedeljak debitovao na Vimbldonu i to protiv Stana Vavrinke na Centralnom terenu. Pobedio je favorizovanog Švajcarca sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:1.

Trenutno više verujem u svoju igru nego što sam verovao pre, u ponedeljak sam prvi put u svojoj karijeri ušao među Top 50 igrača na svetu. Igrao sam dosta četvrtfinala na ATP turu ove godine, možda jedno finale, ali je četvrtfinala bilo. Pobedio sam neke momke, još uvek nisam pobedio Top 10 igrača, ali nadam se da će se desiti uskoro”, rekao je Medvedev pre prvog meča na travi Ol Ingland klaba.

A onda je počeo meč protiv Švajcarca i trostrukog Grend slem šampiona Stana Vavrinke.

“Hoću samo da učim iz meča u meč protiv svih ovih sjajnih protivnika iz Top 100, od svih iskusnijih igrača pokušavam da naučim ponešto od njih, da usvojim i budem bolji u svakom narednom meču” , rekao je Medvedev koji je od ponedeljka 49. igrač na svetu.

“Igram ravno, igram pametno, ne krećem se loše i najviše mi odgovara travnata podloga, na njoj sam pravio neke dobre rezultate”, kaže Medvedev kome je polufinale Istborna bilo jedan od tih rezultata.
Getty Images
Mada je morao pošteno da se potrudi protiv Robina Hasea i Stiva Džonsona, izlazio je kao pobednik posle tri seta i nagrada je došla samo nekoliko dana kasnije. Protiv Đokovića je uspeo da napravi brejk i pokaže deo potencijala, ali uglavnom u trenucima kada Novak nije bio na nivou.

Pozitivno je što u tim trenucima nije pokazivao previše respekta prema Đokoviću, ravni udarci, napadačka igra i pokušaj da se uzdrma jedan od najboljih igrača u istoriji.

Istini za volju, Vavrinka najbolju igru ne pokazuje na travi, ali iza sebe ima dva četvrtfinala Vimbldona. Medvedev nije imao nijedan meč. Na prethodna dva Grend slema ove godine ispadao je u prvim rundama, ali je u Hertogenbošu stigao do četvrtfinala pre nego što je izgbio od Karlovića, tu je spomenuto polufinale Istborna, ali i Čenaj u kome je izgubio finalni meč od Bautiste Aguta.

Na četvrtom je mestu trke Igrača sledeće generacije na putu za Milan (od 7. do 11. novembra).

Vavrinka jeste ispadao pet puta u prvom kolu, ali je došao kao finalista Rolan Garosa uz pomoć Pola Anakona, nekadašnjeg Samprasovog trenera. Anakon je trebalo da bude ispomoć tokom sezone na travi.
Getty Images
Medvedev je u meč ušao snažno. Izgubio je samo četiri od 25 poena na svoj prvi servis što mu je za manje od četrdeset minuta donelo prednost 6:4. Švajcarac je uzvratio u drugom setu, ali se onda u meč vratio Medvedev koga smo u naznakama videli protiv Đokovića.

Agresivan, nije dozvoljavao da protivnik diktira tempo i odlučuje u poenima, a onda je pokazao i dozu iskustva. Brejk na 5:4 u trećem setu i vraćanje prednosti na 2-1.

Ma koliko možda neverovatno zvučalo, četvrti set je bio formalnost. Za Vavrinku nije bilo povratka, a Rus kome je nadimak Medved je nastavio da tuče servisom koji ume da bude zaista razoran.

Mada smatra da mu je jedna od najjačih strana ritern, u poslednjem setu je odservirao četiri asa, a sa tim servisima se povremeno u Istbornu mučio i Đoković. U slobodno vreme voli da igra Plejstejšn, da se ne bavi tenisom verovatno bi se bavio bilo kojim drugim sportom, a omiljeni klub mu je Bajern Minhen.

“Pokušaću da se borim i zadovoljim publiku svojim nastupom, nadam se da ću pokazati dobar tenis i parirati Vavrinki”, ovim rečima je pre meča završio predstavljanje londonskoj publici.

Uspeo je i više od toga, pobedio je, zato i jeste heroj dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: