Potraga raspoloženog Novaka i večita "frka" sa laptopom

"Molim te, nemoj sada da me izdaš", pomislio sam istog trenutka kada mi se ekran zacrneo.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Ponedeljak, 03.07.2017.

21:30

Potraga raspoloženog Novaka i večita
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Kao da svaki dolazak na Grend slem mora da počne problemima oko laptopa, a meni je kroz glavu odmah prošao scenario od pre godinu dana.

Tada sam zbog fizičkog oštećenja morao da menjam hard disk, ali je ovoga puta sve bilo u redu – samo je "odlučio" da se restartuje i ponovo podigne sistem. Ipak, ako izuzmemo to što mi je srce "preskočilo", većih posledica nije bilo.

Na ne baš tako prostranom stolu za kojim sedim, telefon mi je ispao na tastaturu kompjutera i on je nekoliko sekundi odbijao saradnju, pa je neprepoznavanje miša mala cena u odnosu na onu koju sam mogao da platim.

Možda bi trebalo uskoro da ga zamenim.

Ali o tome ću razmišljati kasnije, zaslužio je da bude oslonac tokom Vimbldona i možda i oruđe za pisanje o povratku Novaka Đokovića tamo gde pripada – na vrh ATP liste. Đoković je u ponedeljak odradio drugi trening na Vimbldonu, sparingujući sa Rišarom Gaskeom u okviru priprema za meč sa Martinom Kližanom koji je na programu u utorak (Centralni teren, ne pre 15.30 po srednjoevropskom vremenu).

Srpski teniser bio je veoma raspoložen, odlično je udarao lopticu, a nakon nekoliko izuzetnih poteza ponavljao je kako je "pronašao ono što traži".
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
"Manjifik", malo je "pecnuo" Francuza kada mu je servis vratio savršenim drop šotom.

Novak i Rišar trenirali su u Aorangi parku koji se naslanja na severnu stranu Ol Ingland klaba, dok su na okolnim terenima bili Grigor Dimitrov, David Ferer, Agnješka Radvanjska, Ivo Karlović, Karolina Voznijacki...

Zanimljivo je bilo čuti da Đoković i novi trener Mario Ančić komuniciraju na engleskom, uprkos tome što je Novak izjavio da ih spaja isti jezik. Razlog je Andre Agasi, inače omiljen među starijom ženskom populacijom – gospođe nisu propuštale priliku da ga glasno pozdrave.

Vreme koje možete da provedete u trening centru ograničeno je na 45 minuta, ali ni boravak u izuzetno uređenom vimbldonskom kompleksu nije toliko loš, posebno kada upoznate i zvezde iz drugih oblasti.

"Moraš da budeš brz, ako hoćeš intervju", rekao mi je Omar Benson Miler, holivudski glumac i producent, jedan od gostiju na ovogodišnjem turniru.

I bio sam – harizmatični Amerikanac otkrio je da obožava tenis i da veruje da će saradnja Đokovića i Agasija biti plodonosna već na trećem Grend slemu sezone.
Photo by David Ramos/Getty Images
Kao i uvek tokom prve nedelje, reke ljudi slivale su se od terena do terena. Henmanovo brdo je tradicionalno bilo dupke puno, a svuda okolo se mogao osetiti miris ribe i krompirića, tradicionalnog engleskog obroka.

Što se mečeva tiče, jedan od interesantnijih prvog dana bio je onaj između Ježija Janoviča i Denisa Šapovalova.

Ne zbog nekog izuzetnog kvaliteta obojice, niti njihovog atraktivnog tenisa, već zbog karaktera i šarene prošlosti koju imaju. Kanađanin je, setimo se, lopticom napucao sudiju u Dejvis kupu, dok Poljaka više pamte po ispadima nego sportskim dostignućima.

Janovič je na 6:6 u četvrtom setu vratio lopticu u teren, iako je mislio da je aut, da bi po dobijanju poena sudiji pokazao da je ona pala 20-ak centimetara iza osnovne linije. Pridružila mu se izvesna devojka iz publike i bila veoma glasna.

"Pitaj nju. Evo, ona će ti reći koliki je aut. Majke mi", objašnjavao je Ježi, ali je na kraju trijumfovao sa 3-1 u setovima.

Otvaranje najstarijeg turnira ispratila je i, kako tradicija nalaže, vojvotkinja od Kembridža, a premijerni dan završen je senzacionalnim trijumfom Danila Medvedeva nad Stanom Vavrinkom. Ne bih da budem zlonameran, ali to i nije tako loša vest... Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: