Nova vest
Tenis

Petak, 14.07.2017.

13:00

Vilander za B92: Rodžer bi imao sumnje da igra sa Novakom

Mats Vilander, bivši švedski teniser i osvajač sedam Grend slem titula, prokomentarisao za B92 izostanak Novaka Đokovića iz polufinala Vimbldona.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Vilander za B92: Rodžer bi imao sumnje da igra sa Novakom
Photo by Elsa/Getty Images

Srpski teniser morao je da preda četvrtfinale trećeg Grend slema zbog povrede lakta koja ga muči već godinu i po dana, a koja se pogoršala od dolaska u London.

Đoković je prinuđen da preda duel Vimbldona Tomašu Berdihu zbog povrede desne ruke, pri vođstvu Čeha od 7:6( 7-2), 2:0.

Tako će u polufinalu Berdih igrati sa Rodžerom Federerom, dok se u drugom meču sastaju Marin Čilić i Sem Kveri.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Federer ima mnogo samopouzdanja, ali kada bi sa druge strane mreže video Novaka, pojavila bi se sumnja. U takvim mečevima bi mnogo značio međusobni skor. Srbin je toliko dobar i opasan jer ne odstupa od osnovne linije, čime oduzima vreme Rodžeru, ali ga, nažalost, nema zbog povrede", počeo je priču Vilander za B92.net.

Vilander je neko ko je tokom poslednjih nekoliko godina nedvosmisleno favorizovao Federera, pa je govorio i o veličanstvenom povratku momka iz Bazela nakon višemesečne pauze zbog povrede.

"Glavni razlog njegove forme jeste što je najbolji teniser svih vremena. Prošle godine je pauzirao 5-6 meseci i kada je takva situacija, mnogi ljudi pomisle da će mu biti potrebno neko vreme da se vrati. Ali moramo da se setimo da igrači, kada ne igraju, nije kao da ne rade ništa. Imaju vremena da treniraju i rade na segmentima koje moraju da poprave. Kada ste na turnirima iz nedelje u nedelju, teško je popraviti određene stvari. Videli smo Federera i Nadala da su napredovali i koliko drugačije igraju sada u odnosu na prethodne godine. Stoje bliže osnovnoj liniji, bekhend udaraju sa 'prednje', a ne 'zadnje' noge... Kada možete da unapredite svoje slabosti, kao što su njih dvojica to učinili, onda svi moraju da vas se čuvaju".

Za kraj, postavlja se logično pitanje – ko će osvojiti ovogodišnji Vimbldon?

"Uh, nemam pojma, to pitanje mi možete postaviti tek dan uoči finala. Stvari se menjaju, uslovi takođe, temperatura varira... Ako počne da pada kiša, čak i kada se postavi krov, zbog vlažnosti vazduha trava postaje mekša i odskok loptice bude niži. To možda najviše odgovara Rodžeru, ali ako bude suvo i toplo, situacija postaje malo drugačija. Da li to može da napravi razliku? Naravno, uslovi često igraju veliku ulogu kada igraju najbolji na svetu", zaključio je Vilander za B92.net.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve