Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.07.2017.

22:00

Gospodin Mario Ančić i NBA na Vimbldonu

Pisani i elektronski mediji u mnogo nepovoljnijem su položaju na Grend slemovima, pa je u velikom broju slučajeva teško progurati se pored kolega sa kamerama.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Gospodin Mario Ančić i NBA na Vimbldonu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Mario Ančić, novi trener Novaka Đokovića, krenuo je na meč veterana koje igra na Vimbldonu i rešio da porazgovara sa novinarima jer je srpski igrač završio turnir zbog povrede lakta desne ruke.

I dok je mnogima ponavljao iste odgovore iznova i iznova, mi smo strpljivo čekali da dođe naš red, a on je džentlmenski uzvratio i bio veoma raspoložen.

"Vi ste mi kao šlag na torti, vas ostavljam za kraj", rekao je dok mu je neki Italijan nameštao mikrofon za ko zna koji intervju po redu.

"Onda moraš da nam daš najbolje odgovore", maltene istu rečenicu smo izgovorili koleginica Julija i ja.

"Naravno, za vas ostavljam ekskluzive – reći ću vam ono što sam pričao sa Novakom, to nisam nikome", nastavio je u istom ritmu.

Naravno, potrajalo je više od "dva minuta" kako su nam najavili, ali je 33-godišnji Splićanin odbio sledeći i seo sa nama.

U takvim slučajevima lagano je mogao da otalja posao i krene ka terenu na kojem je igrao dubl, dok je on smireno i veoma otvoreno pričao o saradnji sa Novakom, povredi lakta srpskog igrača, privatnom životu i mnogim drugim temama…

"Moram da se vratim svojim poslovnim obavezama, to je ono u čemu sam trenutno, ali ostajem otvoren sa Novakom. Nastavićemo da pričamo, bez obzira u kojoj ulozi se nalazio. Međutim, on zna da sam veoma limitiran kada su u pitanju putovanja", priznao je da neće biti u mogućnosti da ga češće prati na turnirima.

Drugi deo zanimljivog intervjua imaćete priliku da čitate u nedelju ujutru, a on nam je sada otkrio i koliko je povreda ozbiljna.

I pred sam kraj trećeg Grend slema u sezoni mogli smo da budemo mirni – reakcija novog člana u stručnom štabu Đokovića je stigla nakon desetak dana, ali je satisfakcija sa te profesionalne strane još veća jer sam uspeo da razgovaram sa čovekom kojeg nije baš lako "uhvatiti" kada niste "preko bare".

Teško je doći do bilo kog NBA igrača, na ovakvim događajima skoro nemoguće, a posebno kada je u pitanju niko drugi do Drejmond Grin.

Dostrukog NBA šampiona, olimpijskog šampiona, Ol-star igrača, najboljeg defanzivca najjače lige sveta i člana nestvarnih Golden Stejt Voriorsa "ukrao" sam nakratko od kolega i on je bio gost sajta B92. Odmah se primeti da je strastveni ljubitelj tenisa, ali smatra da je toliko loš da se još nije usudio da uzme reket u ruke.

"To je jedna od onih stvari koje stvarno uživam da gledam, ali nisam siguran koliko bih dobar bio na terenu. Ostaviću to ovim momcima koji stvarno umeju", otkrio mi je Grin.

Jedanaesti dan na Vimbldonu bio je mnogo interesantniji van terena, nego na njima, iako su glavni deo programa činila ženska polufinala. Prve na teren su, u 13 časova po lokalnom vremenu, izašle Garbinje Mugurusa i Magdalena Ribarikova.

Slovakinja je najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira, ali nije imala nikakve šanse protiv devojke iz Španije – Garbinje je protutnjala terenom kao furija, zabeležila 22 vinera naspram 8 protivnice i za samo 64 minuta došla do drugog vimbldonskog finala – 6:1, 6:1. U prethodnom je, naravno, igrala protiv Serene.

Nije mnogo više neizvesnosti bilo ni u drugom susretu, u kojem je Venus Vilijams došla do šanse da se bori za šesti trofej na terenima Ol Ingland klaba, u svom devetom finalu. Starija od legendarnih sestara iz Sjedinjenih Država razočarala je domaće navijače rutinskom pobedom nad Džoanom Kontom.

Venus piše jednu od najsnažnijih teniskih priča u poslednjih nekoliko godina – nakon optužbe da je kriva za smrt učesnika u saobraćaju sa kojim je imala udes, prebrodila je tu situaciju i podsetila na najslavnije dane u karijeri.

"Da, da… Imala sam mnogo problema. Ova godina je sjajna što se tiče mog tenisa, posebno na velikim turnirima. Ovoga puta ću pokušati da odem korak dalje", izjavila je po okončanju polufinala.

I kako se turnir približava kraju, tako organizatori kao da se trude da ostanu u što lošijem sećanju, o čemu ću pisati sutra. Tada će sve oči teniskog sveta biti uprte u Centralni teren, pa ćemo u petak popodne saznati i finaliste u muškoj konkurenciji.

Rodžer Federer sastaće se sa Tomašom Berdihom, dok će pre njih, pomalo iznenađujuće, igrati Marin Čilić i Sem Kveri.

Mi se čujemo već ujutru, do tada pozdrav iz Londona!

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve