Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

20:25

"Operacija? Isto je da li me sekli ili trovali pilulama"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković morao je da preda četvrtfinale Vimbldona zbog povrede lakta, a srpskim medijima otkrio je da postoji mogućnost operacije.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA/NIC BOTHMA

Đoković je prinuđen da preda duel Vimbldona Tomašu Berdihu zbog povrede desne ruke, pri vođstvu Čeha – 7:6( 7-2), 2:0.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Bilo je priče o operaciji, ali ja ne verujem u njih. Rečeno mi je da postoji mogućnost da mi je predlože, ali dokle god reagujem na te antiinflamatorne lekove da će biti dobro. Ne mislim ni da je to dobro – da li neko reže i seče oruđem za operacije ili se trujem pilulama, isto mi dođe. Niti jedno spomenuto rešenje nije dobro, ali ono što je sada logičan zaključak je neka vrsta odmora", rekao je Đoković.

Malo neobično zvuči da za sve ovo vreme nije dobio konkretno mišljenje lekara, iako se trudio da sazna kako da reši problem.

"Duža pauza je nešto što sam uzimao u obzir više puta u poslednje vreme. Zašto nisam to uradio? Kada sezona počne, znate i sami koliko dugo traje i koliko imamo turnira. Navikao sam ceo život da igram sve najveće turnire. Ne znam da li sam u profesionalnoj karijeri preskočio neki Grend slem. To je nešto što je išlo protiv mojih principa, uverenja i pristupa profesionalnom tenisu. S druge strane, bio sam racionalan I kada bi mi neko od specijalista i ortopeda rekao da treba da odmorim i ostavim reket sa strane, to bih uradio. Međutim, niko mi nije bio jasan po tom pitanju, a konsultovao sam se sa više specijalista – što domaćih, što inostranih".

On je istakao da je bilo jasno da ne može da nastavi kada je, osim prilikom servisa, osećao bol kod udaranja forhenda.

"Trenutno osećaj nije dobar i što duže igram i što više serviram, to je gore. Servis je bio udarac kod kojeg sam najviše osećao bol. Danas i juče je počelo da me boli prilikom forhenda, pa sam pred kraj prvog seta osećao kod svakog forhenda. Sa polovičnom servom sam mogao da igram i možda završim meč, ali sa polovičnim forhendom bila je nemoguća misija. Da sam nastavio, ne znam da li bi se i koliko pogoršalo. Sada predstoje analize i snimanja, to je sve što mogu da kažem i sve što mogu da prihvatim", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

4 h

U fokusu

Vidi sve