Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

09:00

Rusedski za B92: To je Nole, može on da igra dan za danom

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, prokomentarisao je za B92 situaciju od ponedeljka i odlaganje meča Novaka Đokovića i Adrijana Manarina.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Rusedski za B92: To je Nole, može on da igra dan za danom
Photo by Anthony Devlin - WPA Pool/Getty Images

Đoković i Manarino trebalo je da odigraju treći meč na terenu broj 1, ali tamo su Rafael Nadal i Žil Miler igrali dramatičan meč do 20.30 po lokalnom vremenu.

Zbog toga je duel Srbina i Francuza odložen za utorak od 13 časova po srednjoevropskom vremenu, a Novak je slavio pod zatvorenim krovom, rezultatom 6:2, 7:6 (7-5), 6:4.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Mislim da je došlo do nesporazuma. Posle Federerovog meča i trenutka kada su organizatori znali da Nadal i Miler idu u peti set, Novak je morao da bude prebačen na Centralni teren, to je moje mišljenje", počeo je priču Rusedski za B92.net.

Novinar "Evrosporta" naveo je da ovakav rasplet neće mnogo uticati na najboljeg srpskog sportistu.

"Ipak, mislim da to neće mnogo uticati na Đokovića. Ako bude padala kiša, zatvoriće krov i to je to. U sredu će njegov i Berdihov meč verovatno postaviti kao poslednji na Centralnom terenu, garantovano će biti zatvoren krov. Došlo je do velikog nesporazuma, trebalo je da se to dogodi još prekjuče".

Zbog svega što se događalo tokom dana koji se tradicionalno zove "Manic Monday" postalo je jasno da organizatori trećeg Grend slema preferiraju određene igrače. Tačnije, bolji tretman od ostalih iz vrha imaju domaći Endi Mari i sedmostruki šampion Rodžer Federer.

"Ne znam, to je veoma delikatna tema. Nekada Vimbldon napravi greške prilikom rasporeda, ali ne mogu da kažem da li organizatori nekog igrača favorzuju u odnosu na ostale".

Đoković je podigao nivo igre u odnosu na prethodnih 12 meseci – u Londonu nije izgubio niti jedan seta, pa Rusedski tvrdi da bi već na ovom turniru mogao da dođe do samog kraja.

"Znate Noleta, kada on igra dobro, teško ko može da mu parira. Izgleda veoma dobro na ovom turniru, verovatno igra najbolje od prošlogodišnjeg Rolan Garosa. To je za mene dobar znak – Mari se vraća, Novak takođe... Nije pitanje da li će se vratiti na najviši nivo, već je pitanje kada će se to desiti. Izvesno je da će se to goditi, možda bude i ovde, ali to ne znamo".

Ipak, prvim favoritom smatra Rodžera Federera.

"Ima šansu, to je očigledno. Moj favorit za titulu je Rodžer Federer, drugi je bio Rafa Nadal, ali je on ispao u četvrtoj rundi. Očekujem da će Novak doći do polufinala, a tamo je sve moguće – uslovi su sporiji, loptice su teže... Federer je blagi favorit, ali nikada ne možete odbaciti Đokovića. On je ratnik. Švajcarac je u boljoj formi, ali ako Nole trijumfuje, nećemo biti previše iznenađeni", zaključio je Rusedski za B92.net.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve